5. Sınıflar Ortak Sınav Duyurusu

5. SINIF 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM TÜRKÇE-MATEMATİK ORTAK SINAV

5. SINIF TÜRKÇE-MATEMATİK ORTAK SINAV DUYURUSU

 

KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ORTAK YAZILI SINAV TAKVİMİ

 

DERS                                                                                            SINAV TARİHİ                      MAZERET TARİHİ

TÜRKÇE 5 (20 SORU)                      1. DÖNEM 2. YAZILI                24.12.2019                            02.01.2020

MATEMATİK 5 (20 SORU)                1. DÖNEM 2. YAZILI                24.12.2019                            02.01.2020

 

 

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ UYARILAR

 

1.       Ortak yazılı sınavlarda her bir ders yazılısı için dersin konu ve kazanımlarına uygun "Çoktan Seçmeli" sorular bulunmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacaktır.

2.       Öğrenciler, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınavlara alınmayacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

3.       Öğrenciler optik formlar üzerinde yer alan bilgilerinin tam ve doğru olup olmadığını kontrol edeceklerdir. Olumsuz bir durum olduğunda gözetmen öğretmene bildireceklerdir.

4.       Öğrenciler, ortak yazılı sınav öncesinde sınav kâğıtlarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse sınav kâğıdının değiştirilmesini isteyecektir.

5.       Öğrenciler, optik form işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır.

6.       Sınavda yer alan soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş cevaplar yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

7.       Ortak yazılı sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili yönetmeliğe göre işlem yapılacaktır.

8.       Zorunlu haller dışında yazılı sürecince (80 dakika) dışarı çıkılmasına izin verilmez. Dışarı çıkma zorunluluğu halinde okul idaresi gözetiminde öğrenci dışarı çıkarılır.

9.       Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

10.   Sınav sonunda oluşan puan, ilgili dersin II. yazılı notu olarak değerlendirilecek ve e-okul sistemine işlenecektir.

 

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

 

1.       Her soru 5 puan değerindedir.

2.       Cevap anahtarında yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

3.       Sınav sonunda oluşan puanlar ilgili dersin her iki dönemde de II. yazılı notu olarak değerlendirilecek ve e-okul sistemine işlenecektir.

4.       Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmeyecek; e-okul sistemine "G" olarak girilecektir.

5.       Soru iptali olması durumunda değerlendirmede, iptal edilen soru tüm öğrenciler tarafından doğru yapılmış kabul edilerek puana dâhil edilecektir.

MAZERET SINAVININ UYGULANMASI

Ortak yazılı sınava / sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri okul müdürlüğünce uygun görülenlerin mazeret yazılıları, ortak yazılı sınav takviminde belirtilen tarihlerde merkezî olarak hazırlanmış sorularla yapılacaktır. Mazeret yazılı sınavın usûl ve esasları ile konu ve kazanımları ortak yazılı sınavla aynı olacak, yalnızca soruları farklı olacaktır. Mazeret sınav kâğıtlarının değerlendirme işlemleri ders öğretmeni tarafından yapılacak ve e-okul sistemine notları zamanında ve eksiksiz olarak girilecektir.

 

ORTAK YAZILILARIN SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

 

1.       Ortak yazılı sınavlar; İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından değerlendirilerek sonuçlar en geç 10 iş günü içerisinde sistem üzerinden okul karneleriyle birlikte paylaşılacaktır.

2.       Sonuçlar okul karnesi, sınıf karnesi ve öğrenci karnesi şeklinde ayrı ayrı düzenlenecektir. Okul müdürleri sisteme giriş yaparak okul sonuçlarını ve karneleri alabilecektir. Sonuçlar ilgili ders öğretmenine okul müdürü tarafından Ek-9 Sınav Sonuçları Teslim Formu doldurularak imza karşılığı teslim edilecek, ilgili ders öğretmeni ise öğrenci karnelerini her öğrenciye birebir değerlendirme yaparak dağıtacaktır. Sınav sonuçlarının e-okul sistemine girilmesinden ilgili ders öğretmeni, sistemin kontrolünden ise Okul Müdürü sorumludur.

3.       Sınav sonuçlarının tamamlanmasının ardından Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından Ortak Sınav İl Raporu hazırlanacak ve bu rapor okullarla paylaşılacaktır.

 

ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

 

1.       Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi.

2.       Öğrencinin yerine başkasının yazılı sınava girmesi.

3.       Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları yazılı sınav anında öğrencinin yanında bulundurması.

4.       Yazılı sınav evrakına zarar verilmesi (yazılı kâğıdını veya optik formu yırtmak, teslim etmemek vb.) nedeniyle sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve okul idaresinin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

5.       Ortak yazılı sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Afşin Büyüktatlı Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)