6 Ekim Dünya Serebral Palsy Günü

Serebral Palsi (Beyin Felci), beynin zedelenmesi ya da beynin gelişiminde meydana gelen bir anormallik sonucunda doğuştan ya da yaşamın ilk yıllarında meydana gelen duruş, hareket, denge bozukluğunu kısaca kas kontrol yetersizliğidir. Hareketlerinin kısıtlı olması nedeniyle günlük yaşama katılımları olumsuz etkilenmektedir.

Bu veriler ışığında kendilerinin deyimiyle "Farklıyız farkındayız" sloganıyla herkesi empati yapmaya davet ettikleri 6 Ekim Dünya Serebral Palci gününde sorumlu bireyler olarak biz de farkındayız diyerek herkesi de farkında olmaya davet ediyoruz.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Sarıçam Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak ilimiz Optimum AVM de 6 Ekim günü sosyal sorumluluk ve farkındalık hareketi olarak,

1)     Stand çalışması ile personellerimiz yeşil tşört giyerek kişilere yönelik afiş ve broşür ile kısa bilgilendirme çalışması yapıldı.

2)     Kişiler ve Optimum AVM deki işletmeler/ firmalar ile röportaj-video çekimleri yapıldı.

3)     AVM ye girerken ve içerisinde Serebral Palcili ve tüm engel gruplarından ilgili bireylerin hareket alanları, ulaşımlarına yönelik bilinç oluşturacak broşürler dağıtıldı

4)     Bu etkinlik sayesinde birçok kişinin farkındayız diyebilmesini sağladık.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Adana Sarıçam Sarıçam Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)