7. Matematik - Fen Bilimleri Olimpiyatı

İlimiz 8. sınıf öğrencilerine yönelik yaptığımız ve bu yıl 7. sini düzenlediğimiz "Matematik- Fen Bilimleri Olimpiyatı"nı 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü gerçekleştirdik. Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinliğe ilimiz merkez ve Torul, Şiran ve Köse ilçelerinden 50 Öğrenci katıldı. Olimpiyatlar, 120 dakika süren sınav sonrası okul bahçesinde yapılan etkinliklerle sona erdi.  Yarışma sonucuna göre birinci olan öğrenciye 1000 TL, ikinci olan öğrenciye 750 TL ve üçüncü olan öğrenciye 500 TL ödül verilecek.

 Matematik Fen Olimpiyatı başlamadan önce etkinliğe katılan idareci, öğretmen ve öğrencilerle okul önünde bir araya gelen Okul Müdürü Mehmet Akif ODABAŞ “ Okulumuzda artık bir gelenek halini alan etkinliğimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma, ödüllerimize sponsor olan Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformuna, siz değerli gençleri yetiştiren aile, öğretmen ve idarecilerimize ve katıldığınız için en çok da sizlere teşekkür ederim.  Amacımız siz değerli öğrencilerimizi yarıştırmak değil; okulumuzu siz kıymetli öğrencilerimize daha yakından tanıtmak, Matematik ve Fen Bilimlerine farklı bir bakış açısı oluşturmak. Gelecekte belki de aynı sınıfta okuyacak farklı ortaokullardaki öğrencileri şimdiden bir araya getirmektir.” dedi. 

Sınav sonuçların açıklanmasının ardından dereceye giren öğrencilerimize, ödülleri daha sonra yapılacak bir program ile verilecektir.

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)