8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak ´´8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ´´ne yönelik program hazırlanmıştır. Özel gereksinimli öğrencilerimizin velileri katılım göstermiştir. 

     Programı hazırlayan Tansel BOSTANCI ve Zeynep ERAYMAN öğretmenlerimiz, katılım gösteren kadınlara teşekkür ederek karanfil hediye ettiler ve günü kutlayarak programa başladılar. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün nasıl ortaya çıktığı ve tarihçesi hakkında bilgi verildi.  8 Mart Dünya Kadıılar Günü gerek ortaya çıkışı gerekse taşıdığı anlam bakımından geçmişten günümüze yön veren ve son derece anlamlı bir olgudur. Kadın hakları temelinde ortaya çıkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada ve ülkemizde her sene büyük bir umut ve coşkuyla anılmaktadır.  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını kabul etmiştir geçmişi daha da eskiye gitmektedir. 

    Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlam ve önemini belirterek  insan hakları temelinde kadınların sosyal bilincinin geliştirilmesini, ekonomik ve sosyal başarılarının kutlanmasına katkı sağlamayı amaçlamıştır. 

      8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kaynak:https://elbistanram.meb.k12.tr/icerikler/8-mart-dunya-kadinlar-gunu-kutlu-olsun_6760065.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)