96. Yıldönümünde İstiklÂl Marşı ´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programında Okulumuz 1. Lik Ödülü İle Yine Ses Getirdi !

  Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. Işte kara günlerimizin göstergesi,kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurtseverlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını abideleştiren MEHMET Akif...

  İstiklal Marşı ´nda, İSTİKLÂL davamızı anlatması bakımından büyük manası olan mısralar vardır. İstiklal Marşı ´nı coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımız sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımız sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır.

  İstiklal Marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet ve coşkunun derecesi bize bırakılan yüce mirasa ne denli sahip çıktığımızın göstergesi olduğundan bayrak törenlerine karşı her zamankinden daha duyarlı olmak, bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olmalıdır. 

  Bu yüce destanı yazan Akif ´ı ve yazdıran sayısız kahramanlarımızı rahmetle anarken ; son sözü söyleyelim: "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın."

  Abdürrahim Karakoç Kültür Merkezi ´nde düzenlenen İstiklal Marşı ´nın kabulünün 96.yıldönümü ve Mehmet Akif´i Anma Programına TBMM İdare Amiri, Ankara Milletvekili Sayın Ahmet GÜNDOĞDU, Pursaklar Kaymakamımız Sayın İhsan KARA, Belediye Başkanımız Sayın Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hayrettin BALCI , Okul Müdürümüz Sayın Adem YENİPINAR ve ilçe bünyesindeki okul müdürlerimiz ve çok sayıda saygıdeğer öğretmen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

  İstiklal Marşı ve şehitlerimiz anısına gerçekleşen saygı duruşunu protokol konuşmaları izledi. Çesitli gösteriler, etkinlikler, oratoryo ve koronun söylediği türküler izleyenleri beğenisini kazandı. İstiklal Marşı ´nı Güzel Okuma Yarışması ´nda dereceye giren öğrencilerimizin İstiklal Marşı ´nı seslendirmesi salonda duygu dolu anlar yaşanmasına vesile oldu. Okulumuz 5.sınıf öğrencilerinden Elizan Taşpınar´a 1.lik ödülünü vermek üzere TBMM İdare Amiri ,Ankara Milletvekili Sayın Ahmet GÜNDOĞDU sahneye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencimize başarılar dileyerek hediyesini takdim etti. Bizlerde öğrencimize başarılar diliyoruz.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Pursaklar Şehit Ali İhsan Lezgi Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)