A Şubesi Haftanın Etkinlikleri

Sınıfımızda bu hafta yerli malı etkinlikleri yaptık. Tutumluluk, yatırım, tasarruf etmek, israf etmemek, Türk malı gibi kavramlar işlendi. Çocuklar kendi kumbaralarını yaptılar. Biriktirdikleri paralarla  öykü kitabı almaya karar verdik. Velilerimizin katılımı ile yerli malı etkinliği gerçekleştirdik. Çocuklar aileleri ile birlikte yaptıkları kostümleri giyerek katıldılar. 


Mahremiyet eğitimi etkinliği yaptık. Çocukların kendi kişisel alanları olduğunu başkalarının bu alana saygı duyması gerektiği kendisinin de başkalarının kişisel alanlarına saygı duyması gerektiğini konuştuk. Arkadaşımıza sarılırken bile ondan izin almamız gerektiğini aynı şekilde başka birinin bize dokunurken izin alması gerektiğini öğrendik. Bedenimizde özel bölgelerimizin neresi olduğunu, bu bölgelerin kimsenin görmemesi gerektiğini, bazı durumlarda anne, babamızın ve doktorların da tedavi ederken görebileceklerini konuştuk. İyi dokunuş, kötü dokunuş arasındaki farkları ve yabancı birisi bize kötü dokunmaya çalıştığında ne yapmamız gerektiğini öğrendik.

Öğrencilerimizden Masal Erva ve Elif Defne aileleri ile birlikte evde okuyup çalıştıkları kitabı okulda arkadaşlarına anlattılar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Güneşli Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)