Adım Adım Kodlama Eğitimlerimiz

Okulumuz ortaokul öğrencilerimize Fen Bilimleri öğretmenimiz Himmet YEŞİLDAĞ tarafından adım adım kodlama eğitimleri veriliyor.

Öğrencilerimiz kodlama eğitimlerinde önce ardınio set ile tanıştılar. Daha sonra mblock ile önce tek ampul kodlaması yapıldı. Daha sonra mblock ile tekrar yürüyen led kodlaması gerçekleştirdiler.Kod öğrenmenin çocuklara bir sürü faydası vardır.Bunlardan bazılarını saymak gerekirse:Çocuklara analitik düşünme becerileri kazandırır,olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar,çocukların yaratıcı düşünmesine yardımcı olur, problem çözme yeteneğini artırır, sistematik düşünmesini sağlar, makinelerin çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.

Öğrencilerimiz kodlama çalışma ve etkinliklerini heyecanla takip etmekte,öğrendiklerini uygulamanın hazzını yaşamaktalar.

Kodlama eğitimlerini gönüllü olarak öğrencilerimize veren Fen Bilimleri öğretmenimiz Himmet YEŞİLDAĞ,"Fırsat verilen bir çocuğun yapamayacağı hiçbir şey yoktur.Geleceğin eğitimi Kodlama eğitimlerimiz öğrencilerimiz önce ardınio set ile tanıştıktan sonra mblock ile  tek ampul kodlaması yaparak ilerledi.Sonra mblock ile tekrar yürüyen led kodlaması gerçekleştirdik.Bu bir başlangıçtı eğitimlerimiz adım adım ve üzerine ekleyerek devam edecek."dedi.

Öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Yürüyen Led Kodlama Eğitimimizde Öğrencilerimizin Çalışmalarından Bir Kesiti İzlemek için TIKLAYINIZ.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Şehit Fatih Seven Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)