Afad Eğitimleri…

Yalova AFAD  görevlileri tarafından okulumuz öğrencilerine deprem başta olmak üzere karşılaşılabilecek her türlü doğal afetlere karşı alınacak tedbirler ve afet anında nasıl hareket edileceğine ilişkin bilgiler verildi uygulamalı olarak gösterildi.

AFAD ekibinin hazırladığı ‘Deprem’ konulu sunum anasınıfı öğrencileri tarafından beğeniyle izlendi.  Çocukların ilgilerini çekmesi amacıyla sunumda kullanılan Işık isimli ipli kukla sayesinde öğrenciler eğlenirken öğrenmiş oldular. Deprem çantasında bulunması gerekenler önce kukla konuşturularak çocuklara soruldu ve içeriği tek tek gösterilerek ekip tarafından anlatıldı. Çocuklarımızın verdiği ilginç ve akıllıca cevaplar sunumu daha da renklendirdi.

Deprem için alınması gereken önlemlerin başında olan evimizdeki eşyaları sabitleme konusu maket yardımıyla anlatıldı. Evde ailelerine anlatmaları gerektiğini de belirten ekip çocuklarımızdan söz aldı.

Deprem anında yapılması gereken hareketin ’çök, kapan, tutun’  olduğu gösterimiyle birlikte anlatıldı ve komut verilerek çocukların da hareketi uygulaması sağlandı.

 

Ekibin  farklı sunum tarzı sayesinde ‘Deprem’ konusu çocuklar tarafından iyice pekiştirilmiş oldu. Sunum sonunda dağıtılan hediyeler çocukların ilgisini çekmeyi başardı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Çiftlikköy Ruhsar Aksoy İlkokulu

Kaynak:https://ruhsaraksoyio.meb.k12.tr/icerikler/afad-egitimleri_4338209.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)