"Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın. "

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle 13 Mart Pazartesi günü okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerin de katılımıyla, okulumuzun konferans salonunda kutlama programı düzenlendi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Emine ÇATALBAŞ'ın emekleriyle ve öğrencilerimizin aktif katılımıyla gerçekleşen anma programında günün anlam ve önemi belirtildi, şiirler okundu, belgesel seyredildi.

           12 Mart 1921 yılında Allah için, vatan için 7 düvele karşı mücadele veren Bedr'in Aslanlarının şanını yaşatan kahramanlarımız için 102 yıl önce kalem ile kelam buluşmuş ve geleceğimize ışık tutan marşımız kabul edilmiştir."

Bugün de büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Bugün İstiklal Marşımızı okumak, savunma hissiyatıyla değil, yüreklerinden aldığı güç ile özgüven sahibi olan insanlar olarak büyük Türkiye'nin tarih sahnesindeki yürüyüşünü gerçekleştirmek için okuma zamanı.

Bugün istiklal marşının gönülden kaleme aktığı o büyük fikir adamının, şairimizin duygu ve düşüncesini yeniden genç nesillere anlatma ve yaşatma zamanı. İstiklal marşını sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal marşını coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır.

            Şairimizin de dediği gibi "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın."

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Bünyan Karadayı Muzaffer Oflaz Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)