Almus Çpal Kültür Gezisi (İstanbul - Çanakkale - Bursa)

Hepimizin bildiği bir soru vardır: “Çok okuyan mı bilir, çok gezen mi? “ Sanıyoruz ki en çok verilen cevap “gezen” olacaktır. Biz de cevabın, çok gezen bilir, olduğunu düşünerek okulumuz öğrencilerine derslerde anlattığımız bazı yerleri gezdirerek de öğretmek istedik. Bu amaçla 27 Nisan Cuma günü çıktığımız yolda ilk durağımız İstanbul oldu. Fatih’in fethettiği o muhteşem şehir… Sultan Ahmet Camisi, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı gibi tarihî mekânları gezdik, gördük ve tanıdık. Ardından boğazın o enfes havasını solumak için boğaz turuna çıktık.

Gezimizin ikinci gününde bir devrin bittiği yer olan Çanakkale vardı. İlk olarak şehitliklerin bulunduğu tarihî yarımadayı, Gelibolu yarımadasını ziyaret ettik. Seyit Onbaşı’nın, Yahya Çavuş’un ve binlerce şehidimizin ruhunu hissettik. “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı!” diyor ya Mehmet Akif, biz de tanıdık, şükrettik, dua ettik.

Ardından Çanakkale merkezine geçtik ve orada konakladık.

Üçüncü ve son gün; evliyaların şehri olan, bilinen tanımlamasıyla “Yeşil Bursa” idi gezdiğimiz şehir. Hem mimarisiyle hem manevi hissiyatıyla tanıdık Ulu Cami’yi. Peygamber Efendimiz ’in torunlarından olan Emir Sultan’ı ve birçok evliyayı ziyaret ettik. Botanik Parkta gördük hiç görmediğimiz hayvanları.

Dolu dolu geçirdik gezimizi. Dedik ya çok, gezdik çok bildik. 1 Mayıs Salı günü vatan-ı aslîmize yani Almus’a döndük.

Gezinin planlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen idarecilerimize ve öğretmenlerimize, bizlere maddi ve manevi desteğini sunan ilçe kaymakamlığımıza ve gezerek öğrenen öğrencilerimize teşekkürü borç biliriz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Almus Almus Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kaynak:https://almuscpl.meb.k12.tr/icerikler/almus-cpal-kultur-gezisi-istanbul-canakkale-bursa_5212048.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)