Ana Sınıfı Ögrencileri Yaşlılığı Hissetti

Bakanlığımızın Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma projesi kapsamında halk eğitim bünyesinde ilk defa açtığımız anasınıfı 2.dönem eğitime başladı.

Egitimlerini Ücretli usta öğretici Banu Danacı'nın yürüttüğü minik ögrenciler başarılı bir şekilde yaptıkları değişik etkinliklerde olduğu gibi bu sefer de "YAŞLILAR HAFTASI" nedeniyle düzenledikleri drama etkinligiyle bizleri şaşırtarak kendilerine hayran bıraktılar.

Büyüklerimiz biz çocukken yaşlılığın ne demek olduğunu, zorluklarını bizlere anlatmak için " Bizim kapıya siz de gelirsiniz,bizim köyden siz de geçersiniz" gibi mecazi cümleler söylerlerdi de biz anlayamazdık. Öğretici Banu Danacı ögrencilerine yaşlılığı ögretmek icin sınıf icinde oluşturduğu etkinlik köşesinde ; yaşlıların günlük yaşamından değişik kesitleri ögrencilere yaşatarak ögretmeyece çalıştı. Deyim yerinde ise onları zaman tünelinde " Yaşlıların köyüne " götürdü. Yaşlıların olmazsa olmaz , kendilerinden ayrılmaz malzemeleri olan baston,tesbih,gözlük , köstekli saat, beşikteki torun ,yaşlı eşlerin dayanışması etkinliği daha da anlaşılır yapmış. Siyah beyaz resimlerle ,eskiden kullanılan eşyalarla etkinliğe nostaljik bir hava katılırken en önemlisi de öğrencilere yaşlılık halleri gösterilmiş . Okul oncesi eğitimde "DRAMA" nın yeri tartışılamaz.

Öğretmen öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Gökçebey Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)