Anaokulları Mahremiyet Eğitimleri Veli Seminerleri

Sosyal Rehberlik İşbirliği Protokolü kapsamında Kadirli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ortak düzenlediğimiz veli seminerleri sona ermiştir.

16 Mayıs Çarşamba günü Kadirli Kültür Merkezi´nde anaokulları velilerine yönelik mahremiyet eğitimi seminerleri anlatılmıştır.

Seminerlerin içeriğinde; çocuk ihmali, çocuk istismarı, cinsel istismar, risk altındaki çocuklar, çocuklara anne-babaların anlatması gereken; özel bölgeler, iyi dokunma-kötü dokunma, hayır diyebilme, iyi sırlar-kötü sırlar, güvendiğimiz büyükler, yardım isteyebilme gibi kavramlar ile cinsel istismara uğramış bir çocuğa nasıl yaklaşılmalı, yasal süreçleri vaka analizleri, aile içi iletişimin önemi ve referans kitaplar hakkında bilgiler verilmiştir.

İlçemizdeki 6 anaokulun yaklaşık 900 öğrenci velisine 2 oturumluk (450+450 veli) planlama yapılmıştır.

Velilerimize 2-3 kez bilgi yazıları verilmesine ve söylenilmesine rağmen maalesef katılım çok düşük olmuştur.

Sabah saat 10:00 oturumuna 4 veli, öğle sonu 14:00 oturumuna da 9 veli olmak üzere 900 kişilik veli kitlesinden sadece 13 kişi gelmiştir.

Bu durum, Anaokullarındaki çoğu öğrencimizin mahremiyet kavramı hakkında yeterli bilgiye ve yaklaşıma sahip olmadığı gerçeğini saptamamıza ve çocuk ihmali-istismarları gerçeği ile risklerinin devam etmesine rağmen çoğu velilerimizin isteksizliğini ve ilgisizliğini ortaya koymuştur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Osmaniye Kadirli Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)