Anasınıfı ve 1. Sınıf Kura Çekim Şartnamesi

KARAELMAS İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

ANASINIFI VE 1.SINIF KURA ÇEKİM ŞARTNAMESİ

 

1) Sınıf şubeleri homojen (kız- erkek ve yaş grupları ve şube öğrenci sayıları) eşit olacak 01.09.2022 şekilde oluşturulacaktır. Öğrenci gruplarının belirlenmesi komisyon tarafından yapılacaktır. MEB E-Okul sisteminden ve de kayıt için başvuruda alınan güncel listedeki öğrenciler arasında yapılacaktır.

2) Oluşturulan sınıf listeleri kura çekiminden önce okul girişine asılacaktır.

3)Anasınıfı ve 1.Sınıf şube öğretmenleri kura çekimi 02.09.2022 günü saat:10.00'de  okulumuz çok amaçlı salonunda yapılacaktır. Kura çekim saati İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gelecek görevlinin saatine göre değişiklik gösterebilir. Bu durum velilere okul gruplarından duyurulacaktır.

4. ) İkiz olan öğrencilerimizden veli talebi olanlar kura tamamlanmadan önce uygun olan  sınıfa yerleştirilecektir. Bu hakkı kullanma süresi kuranın çekilecek olan günün saat 10.00 a kadardır.

5.) Anasınıflarımızdan gelen kaynaştırma öğrencileri ve davranış problemi yaşayan öğrenciler anasınıfı öğretmenlerin raporu doğrultusunda kuradan önce uygun sınıflara eşit olarak yerleştirilecektir. 

6.) Yabancı uyruklu öğrencilerimiz sınıflara eşit olarak yerleştirilecektir.

7.) Sınıf tekrarına kalan öğrencilerimiz sınıflara eşit olarak yerleştirilecektir.

8.) Okulumuz öğretmen çocuklarının sınıf tercihi öğretmenin tercihine bırakılacak, ilk yerleşmeden sonra değiştirilmeyecektir.

9.) Kura çekiminden sonra nakil gelenler komisyon tarafından önce sınıf öğrenci sayısına daha sonra kız- erkek öğrencilerin eşit dağılımı şeklinde sınıflara kura ile yerleştirilecektir.

10.) Kura çekimi okulda oluşturulan Öğrenci Yerleştirme Komisyon tarafından yapılacaktır. Komisyon her yıl aynı usulle oluşturulacaktır. Okul Öğrenci Yerleştirme Komisyonu: Okul Müd. Yrd. Başkanlığında, Anasınıfı ve 2.sınıf zümre öğretmenleri ve okul aile birliğinden 1 temsilcinden oluşacaktır.

Okul Öğrenci Yerleştirme Komisyonu

        

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Karaelmas İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)