Anı Yaşa, Hayatını Olağanüstü Kıl

Anı yaşa, hayatını olağanüstü kıl

 

İDARECİ VE ÖĞRETMENLERİMİZ DÜNYACA ÜNLÜ “ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ” KİTABIYLA İLGİLİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞARAK FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR.

 

Geyve Kız AİHL olarak idareci ve öğretmenlerimizin mesleki yönlerini geliştirmeye dönük etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda; öğretmenlik denildiğinde ilk akla gelen kitaplardan Amerikalı Yazar Nancy H. Kleinbaum’un Ölü Ozanlar Derneği adlı eserini okuyan öğretmenlerimiz değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi. Okulumuz konferans salonunda  yapılan toplantıda fikir alışverişinde bulunuldu.

 

İÇİNDE BULUNDUĞUN ZAMANI YAŞA

 

Diğer meslektaşlarından farklı yaklaşımı ile öğrencilerine hayat dersi veren bir öğretmenin hikâyesini anlatan kitapla alakalı konuşan öğretmenlerimiz, kitabın kahramanı John Keating’in öğrencilerine içinde bulundukları zamanı yaşamayı öğütlemesinin üzerinde durdu. Bir öğretmenin öğrencilerinin hayatındaki öneminin altı çizilirken, öğretmenin yapacağı en ufak bir etkinin bile çok büyük değişiklikler getirebileceği belirtildi.

 

ÖĞRENCİLERİMİZE DE YANSITABİLMELİYİZ

 

Dünyaca ünlü romanda İngilizce öğretmeni olan John Keating, öğrencilerine hayal gücüne duvarlar örmemeleri gerektiğini aşılarken, öğretmenlerimiz de bu felsefeyi okulumuzda öğrencilerimize yansıtabilmemiz gerektiğini ifade etti. Kitabın beyaz perdeye uyarlandığı da hatırlatılarak, okulumuzda bir film izleme etkinliği düzenlenebileceği kaydedildi. Öğretmenlerimiz, kitap okuma etkinliğinin ufuk açıcı ve faydalı olduğunu belirttiler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Geyve Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://geyvekizihl.meb.k12.tr/icerikler/ani-yasa-hayatini-olaganustu-kil_13936722.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)