Ankara Geizisi Düzenlendi

Güneykaya İlk-Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte Ankara gezisi düzenlendi. 25.05.2024-26.05.2024 Cumartesi ve Pazar günü okul öğretmenleri gözetiminde yapılan toplam 13 öğrencinin katıldığı Ankara gezisi öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşattı.

 

Gezi kapsamında öğrenciler, Ankara'nın en önemli tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etme fırsatı buldu. Dijital Hayvanat Bahçesi'nde birbirinden farklı hayvan türlerini görerek doğa hakkında bilgi edindiler. 

Millet Kütüphanesi'nde Sivas Valimiz Yılmaz ŞİMŞEK ile karşılaştılar, fotoğraf çektirdiler Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.

Millet Kütüphanesi'nde ise Türkiye'nin en büyük kütüphanesini gezerek kitapların ve bilginin önemini kavradılar. Görevlilerden bilgi aldılar.

 

Anıtkabir'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesini ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular ve Atatürk'ün hayatı ve mücadelesi hakkında bilgi aldılar. Asker nöbet değişimi hakkında bilgi alıp izlediler.Hamamönü'nde tarihi sokakları ve geleneksel Türk evlerini görerek Ankara'nın eski dokusuna tanıklık ettiler.

 

Taceddin Dergahı'nda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yaşadığı ve İstiklal Marşı'mızın yazıldığı ortamı gördüler. Ersoy'un hayatı ve eserleri hakkında bilgi alarak milli değerlerimizin önemini kavradılar. Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni gezerek özgürlüğün ne kadar değerli bir kavram olduğunu anladılar.  Öğrenciler, Su Altı Dünyası'nda deniz altı canlılarının büyüleyici dünyasını keşfettiler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Yıldızeli Güneykaya Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)