Arkadaşlarımızın "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nü Kutladık. . .

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü”

 

            Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”, engelli bireylerimizin sorunlarına dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturmak açısından büyük anlam taşımaktadır.

 

            Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir konudur.

 

           3 Aralık tarihinin “Dünya Engelliler Günü” olarak anılması nedeniyle biz de okulumuzda engelli arkadaşlarımıza destek olmak, onları unutmadığımızı ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek, onları mutlu etmek amacıyla okulumuzda öğretmenimiz Bekir AYDIN rehberliğinde kutlama programı düzenledik, konuşmalar yaptık, şiirler okuduk. Arkadaşlarımıza minikte olsa çam sakızı çoban armağanı hediyelerimizi verdik.

 

             Allah; insanı, eşref-i mahlukat olarak tanımlar. Bu hakikat ışığında insan, yaratılanların en şereflisi, en kıymetlisidir. Cinsiyeti, yaşı, ırkı, inancı, imkânları ve imkânsızlıkları ne olursa olsun her bir insanımız, asla ihmal edilemez, görmezden gelinemez. 

 

             Her birey, eşit yaşama hakkına sahiptir ve bu hak muhakkak bizler tarafından sağlanmalıdır. Bu bakımdan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” de engelli insanımızın hayatına dikkat çekerek toplumsal bir farkındalık oluşturur.

 

            Engelli olmak, aşılması gereken bireysel bir durumdan öte toplumun bütününü yakından ilgilendiren önemli bir husustur.

 

          Hayatın akışı içerisinde sevineceğimiz, huzur duyacağımız şeylerle karşılaşmak nasıl olağansa, zaman zaman bizi üzecek bir olayla, musibetle, hastalıkla, felaketle karşılaşarak engelli olmak da o derece olağan bir durumdur.  Her sağlıklı insanın da aynı zamanda birer engelli adayı olduğu unutmamalıyız. 

            Engelliliğin insan yaşamındaki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için herkesin katkısına, duyarlılığına ve çabasına her zaman ihtiyaç vardır.

 

             Sevgili çocuklar bizler, hayatı özümsemiş, varoluşun sırrını kavramış ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışına sahip kadim bir medeniyetin mensuplarıyız. Millî ve manevî değerlerimizin istikametinde, hayatımızın merkezinde her zaman için önce insan olmalıdır.

 

            Biz öğretmenleri, öğrenci arkadaşları olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Onların desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.  

 

            Bu vesileyle; karşılaştıkları her türlü güçlüğe rağmen bıkmadan, yılmadan azimle çalışan, onurlu duruşları ve başarılarıyla hepimize örnek olan arkadaşlarımızın ve kıymetli ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü gönülden kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlık ve huzur dolu bir hayat dileriz.



Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Merkez Gedikkaya Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)