Artık Dişlerimizdeki Çürüklere Karşı Direnç Kazandık 😁

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından 60 Ayını doldurmuş Anasınıfı, 1.sınıf, 2.sınıf ve 3.sınıf öğrencilerine yapılacak olan

Koruyu Ağız ve Diş Sağlığı çalışmaları kapsamında daha önceden  gerçekleştirilmesi planlanan  florürlü vernik uygulaması okulumuzda; bugün itibariyle başladı.

 

Diş Hekimleri; Dt.Perihan AKBULUT ve Dt.Bahadır GÖRKEM;

Ebe Sevda EREN ve Ebe Linda GÖKTAŞ 

tarafından öğrencilerimize florürlü vernik  uygulandı.


Sağlıklı dişlere sahip olmak için önce diş çürüklerini tedavi etmek ve diş minesini güçlendirmek gerekir.

 

Dişlerdeki Çürük oluşumunu %50 azaltan bu uygulama sayesinde dişlerimiz çürüklere karşı direnç kazandı.

 

Florürlü Vernik Nedir ?

Florürlü  vernik yani cilalar, başta florürün dış yüzeyine daha uzun süre temasını sağlamak üzere geliştirilmiş ürünlerdir.

 

Peki Dişlere Uygulanan Florürlü Vernik Kullanımı Güvenli Midir ?

Bu sorunun cevabını işinde uzman diş doktorlarımızdan Bahadır Bey ve Perihan Hanıma sorduğumuzda “EVET” cevabı aldık. Diş Doktorlarımız; Florürlü vernikler diş yüzeyine sürüldüğünde tükürükle temas ederek kısa sürede sertleştiği için yutulum ve florür intoksikasyon riski yok denecek kadar az olduğunu; Özellikle ana sınıfı ve ilkokul çağı çocuklarımız için güvenle bu uygulamanın uygulanabileceğini; Diş çürüklerinde profilaksisinde kullanılan oral florür Kaynakları güven verici olduğunu; Hiçbir yan etkisi olmadığını belirtti.

Diş Doktorlarımızdan Bahadır Bey ve Perihan Hanıma; Neden bazı veliler bu uygulamaya karşı diye sorduğumuzda cevap olarak;

Tamamen bilgi kirliliğinden kaynaklı olduğunu belirttiler. Dünyada hiçbir araştırmada bu uygulamanın zararının çıkmadığını söyleyen diş doktorlarımız; kendi çocuklarına da bu uygulamayı yaptıklarının altını çizdiler. İşlerinde uzman olan diş  doktorlarımıza verdikleri bilgiler için teşekkür ediyoruz. 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Erbaa Fevzi Çakmak İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)