Askıda Kıyafet ve Gıda Paylaşım Noktası

Okulumuz Kale İlkokulu okul kantin alanında Ramazan ayı boyunca askıda kıyafet ve gıda paylaşım noktası oluşturulmuştur.

 

   

Okulumuz Kale İlkokulu okul kantin alanında Ramazan ayı boyunca askıda kıyafet ve gıda paylaşım noktası oluşturulmuştur.

 Paylaşım noktasının açılışına İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman KURT, Şube Müdürü Mehmet BAYSAL, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet SERİN, Türk Kadınlar Birliği Derneği Karaman Şube başkanı Aynan ÇOLAKOĞLU ve diğer paydaşlar katılmışlardır. Açılışta konuşma yapan Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman KURT "bu gibi girişimlerle çocuklarımıza vermeyi öğretemezsek büyüyünce vermeyi bilmezler" diyerek küçük yaşlarda iyilik yapma alışkanlığınu vurguladı.

 

 Okul Müdürü Emin UĞUZ da konuşmasanda şunları vurguladı:

 

Bu yardımlaşma çalışması Kale İlkokulu, Türk Kadınları Birliği Derneği Karaman Şubesi ve Halk Eğitimi Merkezi kurslarının katkılarıyla olmuştur. Yaklaşık bir yıldır çevreye duyurularak halkımızın evlerinde fazla olan sıfır veya ikinci el giyim eşyaları okulumuzda toplanmıştır. Bunlarla birlikte sonradan gıdayı da dahil ederek geliştirdik. Gıda şimdilik az ama, vereceğini beyan eden birçok velilerimiz vardır ancak daha çok ramazan ayı içinde vermeyi düşündüklerini biliyoruz.

 Bu çalışmamızın amacı; Büyük mutasavvıf Yunus Emre'nin sözü olan  "Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz" düsturu ile 1)Yardımlaşma, dayanışma ve sadaka kültürümüzün geliştirilmesi için farkındalık oluşturmak; 2)iyilik yapmak isteyenlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmak ve 3)halkımızın okulumuza karşı aidiyet duygularını geliştirmektir.

  

Bu amaçlar doğrultusunda başlattığımız bu hizmet bugünden başlayıp, Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün 14:00 ile 16:00 saatleri arası açık olacak olup;  ihtiyaç sahibi velilerimiz ile mahalle halkımızın faydalanması sağlanacaktır. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami dikkat ederek görevlilerimizin yönlendirmesi ile güvenli bir yardımlaşma olması için tüm tedbirler alınmaktadır.

  Ayrıca bu çalışma ramazan boyu devam edeceğinden,  alınanın yerinin doldurulması ve devir daimin sağlanması için yardım yapabilecek duyarlı vatandaşların katkıları beklenmektedir.

 Bu çalışmada emeği geçen başta bu işin organizasyonunu sağlayan okul müdür yardımcımız Ayşe Gül ÜNLÜTÜRK ÖZKAN'a Türk Kadınlar Birliği Karaman Şube başkanı Aynan ÇOLAKOĞLU'na, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet SERİN Bey'e, usta öğreticileri Firdevs EGE ve Cemile KÖSELERLİ hanımefendilere okul müdürü olarak ayrı ayrı teşekkür ederim.  Ayrıca emeklerini esirgemeyen HEM kursiyerlerine ve okulumuz personellerine de teşekkür ederim

 

ASKIDA KIYAFET VE GIDA PAYLAŞIM NOKTASI TANITIM VİDEOSU 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Kale İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)