Aşure Günü Etkinliği

  Okulumuz Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen programda yapılan aşureler, Cuma namazının ardından okul bahçesinde öğrenci ve vatandaşlara dağıtıldı. İlçe Kaymakamımız Mustafa Köleoğlu öğrencilere ve vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti.

Okulumuz  bahçesinde düzenlenen aşure etkinliğine Güce İlçe Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Salim Aydoğdu, İlçe Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Altan Ekmen,İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, siyasi parti temsilcileri ,sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 İlçe Kaymakamımız Mustafa Köleoğlu şenlikteki konuşmasında, aşurenin Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Düzenlenen şenlik sayesinde köydeki tüm vatandaşların birlik ve beraberlik içinde olduğunu ve bu vesile ile komşuluk bağlarının da daha da kuvvetlendiğini söyledi.

Kaymakam Köleoğlu,,"Ülkemizdeki birlik ve beraberliğimizi pekiştiren ve kaynaşmamıza vesile olması nedeniyle, böyle ayların, dini günlerin bir fırsat olduğunu bilip,kaynaşmaya vesile olması için her anını çok iyi  değerlendirmeliyiz.Aşure´de nasıl ki, çok farklı malzemeler var ve bu malzemeler güzel bir tadı oluşturuyorsa Güce’de de aynı şekilde birlik ve beraberliği bu anlamda oluşturmaktadır. Bu tür etkinliklerle dostluk ve kardeşlik bağları daha da kuvvetlenmektedir. Emeği geçenlere ve etkinliğe katılanlara teşekkür ediyorum."

 

  Düzenlenen etkinlik, yapılan duaların ardından son buldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Güce Kuluncak İlkokulu

Kaynak:https://kuluncakilkokulu.meb.k12.tr/icerikler/asure-gunu-etkinligi_2234407.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)