Ata'mızı Saygıyla Andık

10 Kasım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81.yıl dönümünde Dereköy İlk ve Ortaokulunda anıldı.

 

        Okul Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hakkı Doğan OLUĞAN' ın katkısıyla hazırlanan program saat 09.05'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Değerli Türk büyüklerimiz ve vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimiz hatırasına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın gür bir sesle okunmasıyla başladı.

Programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalara yer verildi. Ulu Önderin hatıralarının anlatıldığı bölüm izleyenleri duygulandırdı.4.sınıf öğrencileri, hazırlamış oldukları oratoryo ile tüm dikkatleri üzerlerine çektiler. Atatürk ilke ve inkılaplarının anlatıldığı kısımda öğrencilerin minnet ve şükranları gözlerden okunuyordu. Günün anlam ve önemiyle ilgili okunan şiirler dinleyenleri etkisi altına aldı. Köy okulları içinde belki de ilk defa gerçekleşen 5.sınıf öğrencilerinden Erva Zülal SEVİNÇ'in yapmış olduğu 'Atatürk'e Veda' adlı pandomim büyük bir beğeninin yanında gözlerde yaş bıraktı, gönüllerde Ata'ya duyulan hasret ve özlemi körükledi. Pandomim sonunda çıkan al bayrak salonda bulunanlar tarafından coşkulu alkış ve sevgi seliyle karşılandı. Gün boyu okul koridorlarında Ata'mızın sevdiği şarkılar çalındı.

      Düşüncelerini aldığımız Okul Müdürü Ali Osman KILIÇ: "Türk milleti için 10 Kasım bir matem günü olmaktan çok Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk'ü anma ve onun düşüncelerini anlama günüdür. Ulusumuzun kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk dün olduğu gibi bundan sonra da yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere gösterdiği yolda ilerleyerek onun düşüncelerini ve yaptıklarını anlatarak okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizle duygulu bir anma töreni kutladık." dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Şehit Fatih Seven Ortaokulu

Kaynak:https://sehitfatihseven.meb.k12.tr/icerikler/atamizi-saygiyla-andik_8243384.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)