“atık Kâğıt Toplama” ve “atık Yağ Toplama” Yarışması Birincilerini Ödüllendirdik…

“Her atık çöp değildir” sloganıyla başladığımız atıkların biriktirilmesi kampanyasında “atık kâğıt toplama” ve “atık yağ toplama” kategorilerinde birinci olan öğrencilerimiz “okul kantini hediye çeki” ile ödüllendirilmişlerdir.  

Atık yağlar; ekotoksik özelliğe sahiptir, alıcı ortamı kirleterek ortamda yaşayan canlıların yaşam alanlarını yok ederek tahribata yol açarlar. Atık yağların lavaboya dökülerek kanalizasyona karışmasıyla temiz suyu kirletir, suyun yüzeyini kaplar ve hava ile temasını engeller. Havadan suya oksijen transferini azaltır, sudaki oksijenin azalması başta balıklar olmak üzere sudaki yaşamın dengesinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle bitkisel atık yağların depolanması ve ayrıştırılarak zararsız hale dönüştürülmesi gerekmektedir.

Atık kâğıtların geri dönüştürülmesi ekonomik açıdan büyük fayda sağlamaktadır. Kâğıtların elde edilmesinde selüloz kaynağı olarak ağaçlar kullanılmaktadır. Atık kâğıtların geri kazanılması kesilecek ağaç miktarını da azaltacaktır bu durum ekosistem açısından çok önemlidir. Özellikle kâğıt geri dönüşümü karbonun depolanmasına, enerji ve su tasarrufuna ve kaynak kullanımının azalmasına katkıda bulunur. Çünkü geri dönüştürülen her bir ton kâğıt, 12 ağacın kesilmesinin önüne geçer.

Toplumun eğitim safhasındaki bireyleri olarak bizler atıkların düzensiz olarak çevreye bırakılmaması, geri dönüşüme kazandırılacakların biriktirilerek ilgili birimlere teslim edilmesi hususlarında duyarlılık göstermek zorundayız.  

Okulumuz Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Melek HIDIR 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının başından itibaren atıkların geri dönüştürülmesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi adına;

-çeşitli etkinlikler,

-  bilgilendirme programları,

- duvar panosu düzenlenmesi,

- atık toplama yarışmalarının düzenlenmesi,

- dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi,

Gibi pek çok etkinlikle okulumuzun tüm paydaşlarında duyarlılık oluşturmaya çalıştı. Gösterdiği duyarlılık ve emeklerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Son olarak öğrenciler arasında ödüllü “atık kâğıt toplama” ve “atık yağ toplama” kampanyası düzenlendi, dereceye giren öğrencilerimiz 12/A-C sınıfından Fatmanur Hanım ÇOLAK “atık kâğıt toplama”, 11/B sınıfından Gamze KARAGÖZ “atık yağ toplama” kategorilerinde birinci olmuşlardır. Öğrencilerimiz “okul kantini hediye çeki” ile ödüllendirilmişlerdir. Duyarlılık gösteren, kampanyaya katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Birinci olan öğrencilerimizi de kutluyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karabük Safranbolu Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)