Ayet ve Hadislerin Işığında Bir İmam Hatip Nesli

Dünya ve ahiret rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim ve Hadislere sımsıkı sarılıyor, Peygamber efendimizin (s.a.s) göstermiş yolda yürümeyi imam hatip nesli olarak kendimize şiar ediniyoruz.

Yüce Rabbimiz, Ayet-i kerimede şöyle buyuruyor: "Ey iman edenler! Allah ve Resûlü, hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, mutlaka bu çağrıya icabet edin! Bilesiniz ki, Allah kişi ile kalbi arasına girer. Yine bilesiniz ki, hepiniz Allah'ın huzurunda toplanacaksınız.

Peygamberimiz (s.a.s) de hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: "Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız: Bunlar, Allah'ın Kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.

Bugünümüzün ve yarınımızın, dünyamızın ve âhiretimizin inşa edici gücü, rehberi Kur'ân-ı Kerim'dir. Kur'ân'ın hayatla buluştuğu, anlaşılır ve yaşanılır hale geldiği yer Peygamberimizin (s.a.s) sünnet ve hadisleridir.

Bu minvalde ayet ve hadislerin hayatımızın her alanına nüfus etmesi için Okul ve Yurt binamızın panolarını ayet ve hadislerle süsledik. Ayet ve hadislerin manalarının hayatımıza sirayet etmesi için öğrencilerimizle beraber konferans salonumuzda Kur'an-ı Kerim kıraati ve hadis okuması gerçekleştirdik. Peygambere salat ve selam için Mevlidi Nebi okuduk.

Etkinlikleri gerçekleştiren İ.H.L meslek dersleri öğretmenlerimiz Fadime DOĞAN, Fatıma ATABAY, Fatma BİLGİLİ ve Sebile UÇMA'ya, emeği geçen öğrenci ve idaremize teşekkür ederiz.  

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Siirt Şirvan Şirvan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)