Bakan Selçuk, Salgın Sürecinde Eğitimin 1. Yılıyla İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

Salgının rahatlamasıyla çok daha yüksek kalitede bir eğitimin takipçisi olacaklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Her bir çocuğumuzun ihtiyacını tek tek ele alıp gereken desteği sağlayacağız. Akademik hususlar konusunda hiç kimse endişe etmesin. Bu konularda elimizden gelen çabayı tüm öğretmenlerimizle, meslektaşlarımızla beraber ortaya koyacağız." dedi.  

Zonguldak Karadeniz Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezinin açılışına katılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Zonguldak Ereğli Terzi İlkokulunu ziyaretinin ardından okul önünde salgın sürecinde eğitimin 1. yılıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.    

Yaklaşık bir yıl önce geçilen uzaktan eğitim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, Bakanlık olarak canlı derslere, yaklaşık 14 bin 800 EBA destek merkeziyle mevcut duruma uyum sağlamaya ve gereken altyapıyı hazırlamaya gayret ettiklerini söyledi. Süreçte eksikliklerin ve bazı sorunların yaşanabileceğine işaret eden Selçuk, dünya ülkelerine bakıldığında gelinen durumun kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu ifade etti.     

Çocukların sosyalleşmesinin, öğrencilerin okullarının bahçelerinde ve sınıflarında bulunmasının ne kadar ehemmiyetli olduğunu tekrar anlamalarına katkı sağlayan bir dönem yaşadıklarına işaret eden Selçuk, şunları belirtti: "Bu süreçte uzaktan öğretim konusunda gerçekten dünya çapında standartlarla çok yeni şeyler öğrendiğimizi söyleyebilirim. Öğretmenlerimizin bu konudaki gayretleri muhteşemdi ve hâlâ bu gayretleri devam ediyor. Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitime göre iki kat daha meşakkatli ve zor bir süreçtir. Bu süreçte çocuklarımızı yalnız bırakmadan, çaresiz bırakmadan hizmet eden öğretmenlerimize tekrar teşekkürlerimi ifade etmek isterim."     

"Meslek Liseleri Destan Yazdı"  

Bakan Selçuk, salgın sürecinde meslek liselerinin ortaya koyduğu büyük çabanın tarihe geçecek bir noktada ele alınması gerektiğini vurgulayarak meslek liselerinin bütün dünyanın malzeme tedariki, üretimi, lojistiği açısından sıkıştığı bir dönemde bir destan yazarak, üretimleriyle ihracata yönelik olarak, patentler, faydalı modeller ve benzeri projelerle Ar-Ge inovasyon merkezleriyle artık bambaşka bir ruhun taşıyıcısı hâline geldiğini anlattı.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Mümine Hatun Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)