Bakanlığımızın Düzenlediği "fatih Projesi Kodlama Kampı"ndayız. . .

MEB-YEĞİTEK Genel Müdürlüğü’nün, 11-13 Mayıs tarihleri arasında Manisa-Anemon otelinde düzenlediği ve illerinde kodlama alanında başarılı çalışmalar yapan 30 ilden 130 öğrenci ve 60 öğretmenin katılımlarıyla gerçekleştirdiği “Fatih Projesi Kodlama Kampı”na  ilimizi temsilen okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni  İsmail Emre Yelestepe ve 9. sınıf öğrencilerimizden Umut MOGAN, Mehmet Efe ERTÜRK, Ömercan DAĞDELEN ve Mert GÜLMÜŞ katılmıştır.

Bu kampta ilimizi temsil eden okulumuz 9.sınıf öğrencileri ve bilişim teknolojileri öğretmeni İsmail Emre YELESTEPE, Python programla dilinde yazdıkları oyunlarını ve arduino projelerini Türkiye’nin diğer illerinden gelen öğrencilerle paylaşarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular, tanıştılar, kaynaştılar. Kampta öğrencilerimiz App Inventor, Python, Arduino, Mblock programları ile ilgili kodlama alanında eğitimler aldılar.

YEĞİTEK Genel Müdürümüz Sayın Bilal TIRNAKÇI’nın ve Daire Başkanımız Sayın Hakan BÖCÜK’ün konuşmasını, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Şirin KARADENİZ’in sunumunu, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Selçuk HOLEP’in başarı öyküsünü dinlediler.

Eğitim saatleri dışında düzenlenen robotik yarışmalarına ve çeşitli etkinliklere katıldılar.

Ayrıca kampta Bakanlığımız tarafından öğretmenimiz İsmail Emre YELESTEPE’ye Python Eğitimlerinde Eğitmenlik görevi verildi. Öğrencilerimiz de öğretmenlerine asistanlık yaptı.

Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz için düzenlenen bu dopdolu kampta emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

MEB Haberi için linklere tıklayınız.

https://yegitek.meb.gov.tr/www/yegitek-genel-mudurulugu-fatih-projesi-kodlama-kampi-duzenledi/icerik/1647

https://www.meb.gov.tr/fatih-projesi-kodlama-kampi-yapildi/haber/16378/tr

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aydın Germencik Ortaklar Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)