Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi Toplantısı

Şanlıurfa Valisi Sayın Hasan Şıldak, Şanlıurfa'da 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile start alan ve son 3 aylık zaman zarfında katılımcı paydaşların fikir ve önerileri ile son haliyle oluşturulan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) ile ilgili tüm detayları paylaştı.

Sosyal medya aracılığıyla Şanlıurfalılara seslenen Sayın Vali Hasan Şıldak "Okuldaki idarecisinden velisine, milletvekilinden bürokratına kadar herkesin katılımcı olarak yer aldığı BİGEP'i çocuklarımızın geleceği için sahiplenecek ve geliştirerek sahada uygulayacağız" dedi.

 

EĞİTİM ŞANLIURFA'DA BİRİNCİ ÖNCELİK OLACAK

Sayın Vali Hasan Şıldak "Gerçekten Şanlıurfa'da eğitim birinci öncelik. Bunu hep bir ağızdan dillendiriyoruz. Aslında eğitim bütün dünyada birinci öncelik ancak Şanlıurfa'da çok daha büyük önem taşıyor ve üzerinde durulması ve titrenilmesi gereken bir çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü ilimizin eğitim göstergelerine baktığımız zaman maalesef iyi durumda değiliz. 750 bin öğrenci sayısı ile Şanlıurfa'mız devasa bir sektörün sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Ancak; başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in destekleri olmak üzere Şanlıurfa'nın eğitimine verilen destek o kadar büyük ki bizim bundan heyecan duymamamız ve eğitimi birinci gündem yapmamamız mümkün değil" dedi.

BİGEP NEDİR?

Projemiz ile ilgili bilgi verirsek; BİGEP aslında bir motivasyon projesidir. Eğitimde okullar, pansiyonlar gibi çok sayıda iyileştirmeler yapıyoruz. Bakanlığımız her türlü talebimizi karşılıyor. Ancak eğitimde en önemli unsur insan unsurudur. BİGEP insan unsurunun aktive edilmesini daha güçlü bir motivasyonla güçlenmesini sağlayacak bir projedir. Genel amacı eşit fırsatlar sunarak öğretmen ve öğrencilerimizin akademik gelişimini destekleyerek iletişimini güçlendirmeyi ve özellikle 21. yüzyıl becerilerinin kazanılmasına yardımcı olmaktır. Özel amacı ise ilimizde eğitimin fiziksel anlamda güçlendirilmesi, merkezi sınavlara hazırlık, aile eğitimleri, rehberlik hizmetleri, okullarda olumlu bir ortam ve işbirliği ortamı hedeflenmektedir. Asıl amaçladığımız istekli eğitim ortamları oluşturmaktır. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin adeta okula koşarak gideceği bir ortam oluşturmaktır. Temel esası ise verilere dayanan, takip eden, izleyen, bütüncül, sürdürülebilir, motive edebilir ve ödüllendirebilir bir mekanizma oluşturmaktır.

 

PROJENİN HEDEFLERİ

Bileşenleri yani hedefleri ise akademik başarının yükseltilmesi.

Okul öncesi okullaşma oranının mutlaka yükselmesi. Türkiye ortalaması yüzde 90'ların üzerinde ve biz son olarak yüzde 70'lerdeydik. Son 3 aylık zaman zarfı içerisinde yüzde 80 düzeylerine ulaştık.

Okul ve derslik sayılarımızın arttırılması.

Mevsimlik Tarım işçisi ailelerimizin çocukları. 25 binin üzerinde çocuğumuz aileleri ile birlikte başka illere göçüyor. Bu konuda bir çalışma oluşturduk ve bir taslak oluşturarak sayın bakanımıza sunduk, bunun da takipçisi oluyoruz. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde yayınlanacaktır ve tüm Türkiye'ye örnek olacaktır.

Velilerimizin eğitim süreçlerine dahil edilmesi. Bunun da sağlanması ile büyük başarı elde edilecektir.

Öğrencilerimizin devamsızlık sorununun üstesinden gelinmesi. Bunun için de takipçi ve özendirici çalışmalar yapıyoruz.

 

PROJENİN BAŞARISI İÇİN GÜÇLÜ BİR KOORDİNASYON KURULDU

Projemiz kurullarla yönetiliyor. Önce il yönetme kurulu var, il proje hazırlama kurulu, il izleme ve değerlendirme kurulumuz, ilçelerde yürütme ve her okulumuzda bir yürütme kurulumuz var.

Burada vurgulamak istediğimiz başka bir husus; projemiz tamamen hükümetimizin ve milli eğitim bakanlığımızın politikalarına, temel ilke ve prensiplerine uygun olarak hazırlanmıştır.

Tüm okul kademelerinde projemizi uyguluyoruz. Tüm okullarımız özel ve kamu olsun hepsi projemize dahildir. İlkokul, Ortaokul ve liselerde okul idarelerimiz ve öğretmenlerimiz nasıl bir yol izleyecekler tüm detaylara yer verilerek projemiz hazırlandı. Şunu istiyoruz; istekli eğitim ortamları, her gün bir yenilikle sürekli üreten ve çok çalışan eğitim modelleri oluşturmak.

 

TARIM İŞÇİSİ AİLELERİN ÇOCUKLARI İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Karaköprü Güllübağ Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)