Bayır İlk ve Ortaokulunda Gökyüzü Gözlem Şenliği

Bayır İlk ve Ortaokulunda düzenlenen Gökyüzü Gözlem Şenliğinde öğrenciler Ay ve diğer gök cisimlerini gözlemlediler. Etkinlik kapsamında Yunus Emre Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Kadir YETİŞ ve Temizel- Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan ATÇEKEN tarafından öğrencilere gezegenler, yıldızlar ve galaksiler hakkında sunum yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇALIŞKAN, , İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan YEMİŞ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail KILINÇ, TOKİ Ortaokulu Müdürü Ramazan GARİP ile çevre okul yöneticileri, Öğrenci ve Velilerin de katıldığı gözlem şenliğinde teleskoplarla gökyüzü incelendi.

         İnsanlar çevrelerindeki evreni anlamak ve düzene sokmak için araştırmalar yaparken gözlerini hep gökyüzüne çevirdiler. Takımyıldızların hareketi geceleri gökyüzünde iz bırakan desenler gözlenmesi en kolay olanı olsa da tutulmalar ve gezegenlerin hareketi gibi diğer gök olayları da çizilerek tahmin edildi.

        

         Bu tür etkinliklerin öğrencileri daha çok bilimle buluşturmak, gökyüzü hakkındaki meraklarını gidermek ve uzay bilimi ile donatmak olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇALIŞKAN '' Bu toplum tarih boyunca astronomiye çok yakın katkı sağlayan Ali Kuşçu'ları, Uluğ Bey'leri yetiştirdi. Temennimiz odur ki bu tür etkinlikler sayesinde de bilimle, teknolojiyle ve astronomiyle ilgilenen siz gençler gelecekte bilim dünyasına izler bırakacaksınız. Okul yönetimi ve öğretmenlerimize bu etkinliğe verdikleri katkılar çin teşekkür ediyorum '' ifadelerini kullandı.

         Etkinlik misafirlere çeşitli ikramlarda bulunulmasıyla son buldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Bayır Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)