Benim Sadaka - İ Cariyem Projesi

SENEGAL, DAKAR’da iki su kuyumuz hizmete açıldı

 

“BENİM SADAKA-İ CARİYEM”  PROJEMİZ

SENEGAL, DAKAR’ da İki su kuyumuz hizmete açıldı

Allahü Teala şöyle buyuruyor: "Namazı kılın, zekatı verin, önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah´ın katında bulacaksınız. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı noksansız görür" (Bakara/110)

Peygamber Efendimiz (S.A.V) buyuruyor: "İnsan öldüğü zaman amel işlemesi kesilir, ancak üç şey bundan müstesnadır. Sadaka-i cariye, kendisinden yararlanılan ilim veya kendisine hayır dua eden salih çocuk (Darimi, Mukaddime, 46) 

Okulumuzda  13 Kasım 2014 tarihinde Meslek Dersleri Öğretmenimiz  Gülfer Tülay DEDETAŞ koordinesinde Ortaokul ve Lise bölümlerinde “BENİM SADAKA-İ CARİYEM” adı altında Afrika’da iki su kuyusu açma projesi başlatıldı.

Özellikle 7-A, 7-B, 7-C  sınıflarının öncülüğünde bütün okula yayılan bu proje öğrencilerimizin duyarlı, özverili, sağduyulu tavır ve davranışlarıyla kısa sürede 9.475 TL toplandı. Hz. Peygamber (S.A.V) Efendimizin “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir” düsturunun verdiği heyecanla  yola çıkan günahsız yürekler, SENEGAL-DAKAR’da iki su kuyusu aracılığıyla susuzluk çeken kardeşlerine su ikram etmeye başladı. Dolayısıyla SADAKA-İ CARİYEMİZ  sayesinde hayrımızın kaydedileceği “amel defterimiz” her zaman açık olacak inşaallah.

Bu projenin gerçekleşmesinde maddi ve  manevi desteklerini esirgemeyen okul idaremiz, velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimize hassaten teşekkür eder, bu salih amellerimizin Rabbimiz katında kabulünü niyaz ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Kadıköy Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://kadikoyaihl.meb.k12.tr/icerikler/benim-sadaka-i-cariyem-projesi_1937565.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)