‘beyaz Bayrak’ Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

‘Beyaz Bayrak’ Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak Protokolü kapsamında yapılan denetimler neticesinde ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazanan il merkezindeki 18 eğitim kurumu, düzenlenen törenle Beyaz Bayrak, sertifika ve pirinç levhalarını aldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan’ın bilgilendirme konuşmalarının ardından yaptığı değerlendirmede, Beyaz Bayrak sertifikalarının temizliği, hijyeni ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek maksadıyla verildiğini ifade eden Sayın Valimiz, “Bu Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu önemli ve değerli bir çalışma. Çocuklarımız terbiyeyi ailesinde öğrenir, kültürü ise okulda öğrenir. Çocuklarımıza iyi bir kültür verebilmek için de köklü ve kurumsallaşmış eğitim müesseselerine ihtiyaç duyarız. Şimdi Gümüşhane’de çok güzel bir eğitim kampüsü çalışmamız olacak, okullarımız yenilenecek. Ancak okullarımızı yenilerken, bunu okulun tarihi ve köklü kültürünü de devam ettirerek yapmamız lazım. Okulların ismini de sürekli olarak değiştirmemek lazım. Okul kültürü açısından bu doğru bir şey değil.” dedi.

Okulların her zaman temiz olması gerektiğini ve asıl önemli olanın az kirletmek olduğunu belirten Sayın Valimiz, Sağlık Teşkilatı yöneticilerine hitaben, “Benim Türkiye’nin her yerinde gördüğüm en önemli eksikliklerden birisi ağız ve diş sağlığı. Lütfen bir proje geliştirin ve insanlarımız diş fırçalama alışkanlığını edinsin. Peygamber Efendimiz (sav), “Eğer ümmetime zor geleceğinden çekinmeseydim, her namazın başında onlara misvak kullanmalarını emrederdim." buyuruyor. Vücut sağlığı ağızdan başlıyor. Bu ödülün yanı sıra okullarımızdan başlayarak, ağız ve diş sağlığı ile ilgili de projeler yapalım.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından programda, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan eğitim kurumlarına Beyaz Bayrak, sertifika ve pirinç levhaları Sayın Valimiz ve kurum müdürleri tarafından takdim edildi.

 3 yıllık süre boyunca okulumuzun sahip olacağı Beyaz Bayrak ´ ı, Valimiz Sayın Okay MEMİŞ´in elinden Okul Müdürümüz Mehmet Akif ODABAŞ, Okul Meclis Başkanımız Halit Can EYUBOĞLU ve yardımcı personelimiz Fatih GEBEŞOĞLU aldı.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)