Bilim ve Sanat Merkezi Öğrenci Tanılama Süreci Başlıyor

       Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü´nün Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci tanılama ve yerleştirme klavuzunu yayınlaması ile birlikte kurum olarak ilk toplantımızı yaptık. Kurum Müdürümüz Ahmet BÜLBÜL´ün açılış konuşmasını yaptığı toplantıya Bilim ve Sanat Merkezinden idareci ve öğretmenler ile hinterlandımızdaki ilçelerden Rehberlik Öğretmenleri katılım sağladı. Müdür Yardımcımız Günbey AKKAŞ´ın geniş bir sunu olarak gerçekleştirdiği toplantıda özel yetenekli olabileceği düşünülerek aday gösterilecek öğrenciler için yapılması gereken iş ve işlemler anlatıldı. Merkez ilçeler ile Andırın, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerindeki tüm 1, 2 ve 3. sınıf öğretmenlerinin eğitimden geçirileceği süreç olarak 20-22 Kasım 2018 tarihleri belirlenmiştir.

 

 

 

         Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğümüze bağlı bilim ve sanat merkezlerine alınacak özel yetenekli öğrencileri belirlemek üzere 2018-2019 eğitim öğretim yılında yapılacak olan öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuz yayımlanmıştır.

        Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından yapılacaktır.

      Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 03-14 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Kılavuz İçin TIKLAYINIZ

Yetenek alanlarının tanıtım videoları: 

Genel Yetenek Alanı İçin Tıklayınız

Görsel Sanatlar Yetenek Alanı İçin Tıklayınız

Müzik Yetenek Alanı İçin Tıklayınız

 

Öğrenci Seçim Sürecini Anlatan Animasyonlar

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)