Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sürecine İlişkin Kılavuz Yayımlandı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Yayımlanan Kılavuza Göre, Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme İşlemleri İlkokul 1, 2 ve 3. Sınıf Seviyelerinde Genel Zihinsel, Resim ve Müzik Yetenek Alanı/Alanlarında Aday Gösterilen Öğrenciler İçin Kılavuzda Belirtilen Takvim Doğrultusunda Gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerin Yetenek Alanlarına Göre Aday Gösterilme işlemleri 08-19 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Öğrenciler, Okul müdürü Başkanlığında Müdür Yardımcıları, Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar ve İlkokul 1, 2 ve 3. Sınıf Seviyelerinde Okul Müdürünün Belirleyeceği En Az Birer Sınıf Öğretmeninden Oluşturulacak Okul Yönlendirme Komisyonu Tarafından Aday Gösterileceklerdir.

Bir Öğrenci En Fazla 2 Yetenek Alanından Aday Gösterilebilecek Olup Her Okuldan 1,2, ve 3. Sınıf Düzeylerinden Her Birinde Bulunan Toplam Öğrenci Sayısının En Fazla Yüzde 20'si Aday Gösterilebilecektir.

26 Mayıs - 26 Temmuz  2024 Tarihleri Arasında Bireysel Değerlendirmeler Alınacak Olup 31 Temmuz 2024 Tarihinde Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler İlan Edilecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Suşehri Suşehri Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)