Bilim ve Sanata Yolculuk

Merkezimiz tarafından Konya’ya bilim ve sanat temalı gezi düzenlendi. Merkezimizin öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı programda Konya’nın bazı önemli yerleri ziyaret edildi.

Bilim ve Sanata Yolculuk

Merkezimiz tarafından Konya’ya bilim ve sanat temalı gezi düzenlendi. Merkezimizin öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı programda Konya’nın bazı önemli yerleri ziyaret edildi.

62 Milyon TL’lik bütçe ayrılarak yapılan Konya Bilim Merkezi, toplamda 100 bin metrekare bir alan üzerine kurulu. Sergi alanları, eğitim birimleri, konferans salonları, kütüphaneler, kitap satışı gibi alanları içeren bilim merkezinin kapalı alanı ise 25 bin metrekare büyüklüğünde. TÜBİTAK desteğiyle inşa edilen ilk bilim merkezi olan, modern binası ve uluslararası standartlardaki donanımı ile dikkat çeken Konya Bilim Merkezi’ne giden öğrencilerimiz burada sergilenen çeşitli araç-gereç ve materyalleri rehberler eşliğinde incelediler. Yetkililer, merkezimiz öğrencileri ile özel olarak ilgilendiler.

 Konya Bilim Merkezi’nde ayrıca “Bilimin Sultanları” adlı sergi alanı bulunmaktadır. Bilimin Sultanları’nda,  genel olarak; İslam medeniyet tarihinde bilime katkıda bulunmuş saygın bilim insanlarının icatları sergileniyor.

Daha sonra, 80 Binde Devr-i Alem tematik parkına gidildi. 80 bin metrekarelik alanda yapılan park 3 bölümden oluşuyor: Masal kahramanlarının bulunduğu “Pamuk Şekeri”, dinozor maketlerin yer aldığı “T-Reks” adlı bölüm ve Adriyatik Denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde atalarımızın kurduğu medeniyetin taştan yapılmış minyatürlerinin bulunduğu “Cihan-ı Türk” adlı bölümler öğrencilerin oldukça dikkatini çekerken aynı günün akşamı Niğde’ye dönüldü.

 

Merkezimiz, kurum içindeki eğitimlerinin yanında kurum dışında da faaliyetler sürdürerek öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefliyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi

Kaynak:https://nigdebilsem.meb.k12.tr/icerikler/bilim-ve-sanata-yolculuk_1444859.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)