Bingöl’den Kahramanmaraş’a Gönül Köprüsü

       Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından; öğrencilerin ülkemizin tarihî ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin yaşam koşullarını daha yakından tanıması, sosyo-kültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, millî, manevi ve insani değerlerle kuşanması amacıyla düzenlenen ''Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı'' öğrenci hareketliliği başladı.

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından; öğrencilerin ülkemizin tarihî ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin yaşam koşullarını daha yakından tanıması, sosyo-kültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, millî, manevi ve insani değerlerle kuşanması amacıyla düzenlenen ''Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı'' öğrenci hareketliliği başladı.

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı; eğitim sisteminin hedefi olan "aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim bireyler yetiştirilmesine" katkı sağlamayı amaçlayan, öğrencilerin ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin yaşam koşullarını daha yakından tanıması, sosyokültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, milli, manevi ve insani değerlerle kuşanmasına yönelik bir öğrenci değişim programıdır.

Anadolu imam hatip lisesindeki öğrencilerimize, ülkemizin farklı il ve bölgelerinin tarihî ve kültürel zenginliklerini bilme, farklı kültür çevrelerinde yetişmiş öğrencilerin sosyo-kültürel açıdan birbirlerini tanımalarını sağlama, kardeşlik duygularının gelişmesine katkıda bulunma, toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerine katılma ve model uygulamaların İmam Hatip Okulları tarafından hayata geçirilmesi hedefiyle uyumlu olarak “Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı” gerçekleştirilmektedir.

            Program kapsamında okulumuzun koordinatörlüğünü yaptığı Kahramanmaraş - Göksun Anadolu İmam Hatip lisesini paydaş olduğu BİNGÖL’DEN KAHRAMANMARAŞ’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ projesi öğrenci hareketlilikleri başladı.  Okulumuz öğretmen ve öğrencileri program hareketlilikleri kapsamında 06 - 12 Mayıs 2024 tarihleri arasında paydaş okul Göksun Anadolu İmam Hatip lisesine misafir oldu.  20 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında ise paydaş okul Göksun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri okulumuza misafir olacaklardır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bingöl Merkez Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)