Bir Hayalim Var: Namaz!

Okulumuz Değerler Kulübünce öğrencilerimizin manevi hayatını imar etme düşüncesi ile hayata geçirilen ''Bir Hayalim Var: Namaz!'' Projesi 20 Ocak'ta başlayacak.

40 gün sürecek olan proje 28 Şubatta sona erecek.

Proje detayları aşağıda yer almaktadır.

KADİR HAS ANADOLU LİSESİ BİR HAYALİM VAR: NAMAZ! PROJESİ

 

PROJE RAPORU

 

Projenin Adı

Bir Hayalim Var: Namaz!

 

Projenin Amacı

Namaz, Mü'minin miracı, vazgeçilmezi, gözbebeği,  dinin direğidir. İmanı sağlıklı bir şekilde koruyabilmek, manevi hayatı geliştirmek dünya ve ahiret mutluluğunu elde etmek ve neticede huzurlu olabilmek için Mü'min, Yüce Allah'la manevi irtibat kurmak ve bu irtibatı devam ettirmeye muhtaçtır. Müslümanın  Yaratıcı'yla irtibatını sürekli canlı tutan namazdır. Öğrencilerimizin manevi hayatını geliştirmek, öğrencilerimize düzenli namaz kılma alışkanlığı kazandırmak için bu projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.

 

Öğrencilerimizin çoğunluğunun, mümkünse hepsinin beş vakit namaz kılmasını sağlamak gibi bir hayalimiz var.

 

Yöntem

EK-1'de yer alan Veli İzin Belgesi formlarıyla velilerinden izin aldığımız öğrencilerimizin katılımıyla 20 Ocak 2023 – 28 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan 40 günlük süreçte ilgili öğrencilerimizin beş vakit namazlarını kılmalarının sağlanması hedeflenmektedir. Öğrencilerimizin namazlarına devam edip etmedikleri EK-2'de yer alan takip çizelgesine her gün işlenmek suretiyle takip edilecektir. Proje sonunda Ödül kısmında ayrıntılı bir şekilde yer verilen kriterleri sağlayan öğrencilere ödüller verilecektir.

 

Okul olduğu zamanlar öğle namazlarını her sınıfın bir erkek ve bir kız öğrenci temsilcisi tarafından takibi sağlanırken, diğer vakitlerin ve okul olmadığı zamanlarda ayrıyeten öğle vaktinin de takibi öğrenci velisi tarafından sağlanacaktır.

 

Her ayın ilk Pazar günü Büyükşehir Belediyemiz ve İl Müftülüğümüzün iş birliğiyle yapılan Sabah Namazı Buluşmalarına katılım sağlanması projemiz kapsamında yer almaktadır.

 

Proje Yürütücüleri

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri, Kasım PAMUK, Cemalettin YILDOĞAN

Değerler Kulübü Rehber Öğretmeleri Mücahit BULUT, Mustafa ÖZEŞSİZ

Edebiyat Öğretmeni Çetin YUR

Beden Eğitimi Öğretmeni Nuri YAĞAN

Coğrafya Öğretmeni Seher ÇALIŞKAN

Biyoloji Öğretmeni, Zehra SALMAN

 

 

Ödüllendirme

Projemize katılan her öğrencimizin katılımıyla Haziran ayı içerisinde Develi civarına ya da Yeşilhisar Soğanlı vadisine gezi tertip edilecektir.

 

Proje süresince namazını hiç aksatmadan her vakti zamanında kılmış olan öğrencilerimiz 1.Klasmanda yer alacak olup bütçe ve öğrenci sayısı orantılanarak ödül tespit ve takdimi yapılacaktır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Kadir Has Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)