Bir Müze Bir İnsan Projesi Başladı

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Odunpazarı Modern Sanat Vakfı ve Müzesi arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında hazırlanan "Bir Müze Bir İnsan" projesi ile müzelerin bir öğrenme ortamına dönüştürülerek gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin estetik duyarlılığının gelişmesinde, yaşanan anın, geçmişin ve geleceğin açıklanmasında, yorumlanmasında, toplumsal değişimlerin yönlendirilmesinde önemli bir yere sahip bu mekânlara karşı ilgilerinin artırılması amaçlanmıştır.

İl genelindeki tüm ilkokul 4. sınıf, ortaokul 7. sınıf ve lise 11. sınıf öğrencilerinin katılacağı müze ziyaretlerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen hizmetiçi eğitim faaliyetlerini başarıyla tamamlayan gönüllü öğretmenlerimiz rehberlik etmektedir. Yaklaşık olarak 40 dk. sürmesi planlanan bu etkinlikler, her bir öğrencinin sınıf seviyelerine uygun gezi rotaları doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu ve 24 Kasım İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla başlayan projenin ilk gününde okullarımıza İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Adıyaman eşlik etti.

Haziran ayı itibariyle yaklaşık 15.000 öğrencinin gezmesi hedeflenen bu projeye önümüzdeki yıllarda da devam edilmesi planlanmaktadır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Sivrihisar Sivrihisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)