Bizi Tanımak İster Misiniz?

Sıkça Sorulan Sorular

 

  • Mustafakemalpaşa Anaokulu özel anaokulu mu? Devlet anaokulu mu?

 Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi (Devlet) anaokulu olup öğretmen ve idari personeli devlet memurudur. Ancak öğrencilerden toplanan aidatlar-bağışlar ile okulumuzda aşçı ve temizlik personeli de çalıştırılmaktadır.

  • Anaokullarına yeni kayıtlar ne zaman başlamaktadır ?

Yeni kayıtlar, her yılın TEMMUZ ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

Okulumuz Web sitesinden duyuracağımız tarihlerde sizleri okulumuza kayıt yaptırmak için bekliyor olacağız.

Anaokullarına kayıtlarda Kayıt Alanı (Adres Bölgesi) var mı ?

Okulun bulunduğu kayıt alanındaki (Adres Bölgesi) çocuklara öncelik tanınır. Kayıt alanındaki çocukların bilgileri E-Okul sistemine otomatik olarak düşmektedir. Kayıt alanında yetersiz öğrenci olması sonucunda boş olan kontenjanlara kayıt alanı dışından da öğrenci alınabilir.

  • Anaokullarına yeni kayıtlarda iş yeri adresime göre kayıt yaptırabilirmiyim?

Yeni kayıtlarda ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınır ve evinize en yakın okula kayıdınız düşer. Biz öncelikle adres bölgemizden bizim okula tanımlanan öğrencilerin kayıtlarını alıyoruz. İş yeri adresine göre okulumuza kayıt yaptırmak isteyen veliler için yönetmeliğin 9.maddesine (madde 9 :  Anne ve babanın ikisinin de çalışması ve istemeleri hâlinde öğrencinin nakli belgelendirilmesi şartı ile anne veya babasının çalıştığı adresin kayıt alanındaki okula yapılır ve Nakiller eylül ayının ilk iş günü başlar.) göre işlem yapılacaktır.  İş yerinden dolayı kayıt yaptırmak isteyenler okulumuza ÖN KAYIT başvurusu yapabilirler. Ön Kayıt başvurusu sırasına göre boş kalan kontenjanlara yerleştirme yapılır.

  •  Anaokullarına kayıtlarda öncelik var mıdır ?

Şehit, harp malûlü ve muharip gazi çocukları , özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ile İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış okul adres bölgesinde olan 69-71 aylık çocukların kayıtlarında öncelik tanınır. Diğer öğrencilerin kayıtları yerleşim adresi şartı aranaraktan okula başvuru sırasına göre yapılır.

  • Anaokuluna hangi ay doğumlu çocukların kaydı yapılır ?

Anaokulu, ana sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın EYLÜL AYI SONU itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına 36-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

  • Okulunuza çocuğumu kayıt yaptırmaya gelirken neler getirmeliyim ?

Tüm ülkede devlet anaokullarına yeni kayıtlar her yıl temmuz ayının ilk iş günü başlar ve okulumuzda kayıtlar kısa bir sürede dolabilmektedir. Kayıt yaptırmaya gelirken çocuğunuzun kimliği ve 4 adet vesikalık fotoğrafı ile gelmeniz yeterli olacaktır.

Okulumuz tarafından sizlere kayıt evrakları verilecek olup, bu evrakların doldurulması ve okula geri teslim edilmesi sonucunda okul kaydınız gerçekleşmiş olacaktır.

  • Çocuğumu okula kayıt ederken sabah veya öğle grubunu seçme şansım var mı?

Okulumuzun sabah ve öğle gruplarının tercihi, velilerimizin başvuru önceliğine göre ve tercih edilen sınıfın kontenjanların uygunluğu, kız erkek oranı, çocuk gelişim özellikleri, özel eğitim öğrenci sayısı, bir önceki yıl devam eden sınıf olması vs. şartlarının uygunluğu dahilinde yapılmaktadır.

  • Çocuğumu hangi öğretmene vereceğimi seçme şansım var mı?

Sınıflarımız kayıtların başlamasıyla birlikte kız-erkek dağılım eşitliğine göre oluşturulmaktadır. Bu oluşturulan sınıflara öğretmen atanması ise sistem üzerinden yapılmaktadır. Sınıf mevcutları, kız-erkek öğrenci oranları ayarlanmışsa müdahale etmemek çocuğunuzun yararına olacaktır. Bu dağılımların ayarlandığı bir sınıfa ekstra bir çocuk kaydetmek sınıf mevcudunu artıracağı gibi oranları da bozacaktır. Eğitim ortamının daha sağlıklı olması için bu konuda ısrarcı olmamanız istenmektedir.

  • Çocuğum 36. ayını Ekim ayında dolduruyor, okulunuza kayıt yaptırabilir miyim ?

Çocuğunuz okullara kayıt ayı olan Eylül ayı sonunda 35 aylık olduğundan dolayı anaokullarına kayıdı yapılamaz. Veli, çocugunun 36.ayının eylül ayı sonrasında dolması sebebiyle kayıt yaptırmaya 36.ayı dolduğu ay gelmesi kayıt hakkı sağlamaz. Kayıt yapılabilmesi için çocuğun EYLÜL ayında 36 aylık olması gereklidir.

Örneğin; çocuğunuz 36.ayını 10 ekimde tamamlamış olsun, 11 Ekim de kayıt yaptırmaya geldiğiniz de kayıt yaptıramazsınız. Çünkü E-Okul Kayıt sistemi Eylül ayını baz aldığı için çocuğunuzun kaydını almayacaktır. 

  • Okulunuzda 3 yaş sınıfı açılacak mı?

Okulumuzda yeni şubeler açılırken; (30 Eylül itibariyle) öncelik 57-68 ay doğumluların (5 yaş sınıfı), boş kalan sınıflara ise önce 45-56 ay doğumlular (4 Yaş sınıfı), daha sonra 36-44 ay doğumluların (3 yaş sınıfı) kayıtları yapılır. 

  • Okulunuzda uyku saati var mı ?

 Okulumuzda herhangi bir yaş grubunda uyku saati bulunmamaktadır.

  • Okulunuzda sınıf mevcudu kaç ?

Okul öncesinde bir gruptaki çocuk sayısının 10'dan az, 20'den fazla olmaması esastır. Ancak talep olması ve okulun imkânlarının yeterli olması hâlinde çocuk sayısı artırılabilir. Okul imkanlarımızın yeterli olması nedeniyle sınıflarımızın kapasitesi 25 öğrenciye kadar çıkabilmektedir.(3 yaş sınıfı hariç)

  • Okulunuzda sınıfta kaç öğretmen bulunmaktadır? Okulda destek personeli bulunmakta mıdır?

Devlet anaokullarında sınıfta 1 öğretmen bulunmaktadır. Okulda kadrolu destek personeli bulunmamaktadır. Ancak  1 sigortalı destek personeli  çalıştırılmakta olup, bu çalışan personelin maaşları velilerin yatırmış olduğu aidattan karşılanmaktadır.

  •  Öğretmenlerinizin eğitim durumu nedir?

Resmî (Devlet) anaokullarında, üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği lisans mezunu öğretmenler görev almaktadır. Okulumuzda da öğretmenlerimiz okul öncesi öğretmenliği mezunudur.

  • Okul öncesi eğitim kurumuna katkı payı (aidat) ödeyecek miyim?

Okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını (beslenme-temizlik), öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla katkı payı alınır. Okulumuz aşçıları tarafından öğrencilerine beslenme vermekte olup; beslenme mal-malzeme giderleri, temizlik malzemeleri giderleri ve beslenme ile temizlik hizmeti için çalıştırılan personel maaşları bu yatırılan katkı payı ile karşılanır.

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı aylık (Eylül- Mayıs arası 9 ay aidat yatırılır) katkı payı aidatı  İlçe Ücret Belirleme Komisyonu tarafından 1.450TL olarak belirlenmiştir.

  • Ödemeleri yapmak için okulunuza ait banka hesaplarına nasıl ulaşabilirim?

Okulumuza ait  "Anaokulu Katkı Payı (Aidat)" , "Okul-Aile Birliği Hesabı"  ve  "Çocuk Kulübü Hesabı" olmak üzere 3 farklı hesap numaraları bulunmaktadır. Lütfen ödemeleriniz hangi türe ait ise o hesap numarasına ödeme yapınız. Yanlışlıkla farklı hesaplara ödeme yapmaktan kaçınınız. Okulumuza ait tüm hesap numaralarına okul web sayfamızdan Okul Bilgi Edinme başlığından ulaşabilirsiniz.

  • Okulunuzda sosyal-kültürel faaliyetler ve geziler gerçekleştiriliyor mu?

Çocukların yaşadıkları çevreyi daha yakından tanıması için velilerin izinleri doğrultusunda alan gezileri düzenlenmektedir. Okulumuzda Belirli Gün ve Haftaları öğrencilerimizle ortak alanımızda kutluyoruz. Her ay için farklı bir etkinlik planlanıp öğrencilerimiz ile eğlenceli aktiviteler yapmaktayız.

  • Okulunuzda gerçekleşen Sosyal-Kültürel etkinlikler ile geziler için  ücret ödenecek mi ?

Okul tarafınca düzenlenen öğrencilerin her türlü sosyal kültürel etkinlikler, tiyatro, eğitici gezi vb. sosyal etkinliklerin karşılanması için etkinlik ücreti talep edilebilir.

  • Öğrencimin kullanacağı kırtasiye malzemelerinin temini için ücret verecek miyim ?

Öğretmeniniz sene başında çocuğunuzun kullanacağı kırtasiye malzemelerini almanız için sizlere bir liste verecektir. Öğrencilerin kullanacağı kırtasiye ücreti veliye aittir.

  • Okulunuzda verilen eğitim yarım gün mü ? Tam gün mü ?

Okulumuz yarım gün, ikili eğitim (sabahçı veya öğlenci) yapmaktadır. Ayrıca Tam gün eğitim (Sabahçı + Çocuk Kulübü) isteyen çalışan anne  ve babalar için sınırlı kontenjana sahip Çocuk Kulübü uygulamamız bulunmaktadır.

  • Okulunuzda yarım gün sabahçı ve öğlenci eğitim saatleri hangi saatlerde hizmet vermektedir ?

Sabahçı Sınıflar : 08.00 – 12.45  /  Öğlenci Sınıflar  : 13.00 – 17.45 arasında eğitim verilir.

  • Okulunuzda tam gün eğitim (Sabahçı + Çocuk Kulübü) saatleri hangi saatlerde hizmet vermektedir ?

 Tam gün : 08.00-17.10 arası eğitim vermektedir. 

  •  Anne-Baba ikimiz de çalışıyoruz, okulunuzda TAM GÜN eğitim var mı ? Tam gün istiyorsam Çocuk Kulübüne de mi katılmalıyım ?

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Mustafakemalpaşa Mustafakemalpaşa Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)