Bu Projede Tohumlar Toprağa Değil, Gönüllere Ekiliyor

Okulumuzda başlatılan ve öğrencilere ağaç sevgisi aşılayan 'Tohumdan Bulutlara' projemiz filizlenmeye başladı. İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Çalışkan ve Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, Bucakkkışla İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek işin mutfağında yetişen öğrencilere misafir oldular.

  

   Çevre Koruma Kulübü danışmanı ve 3/A sınıfı öğretmenimiz Fatih Bircan'ın öncülüğünde okulumuz öğrencileri fidan yetiştirmeye başladılar. 'Tohumdan Bulutlara' projesinin çıkış noktasını anlatan Sınıf Öğretmenimiz Fatih Bircan, Bucakkışla'nın iklimine uygun olarak çalışmalara başlandığını, birkaç sera gezdikten sonra öğrencilerle dut çelikleri yapmaya başladıklarını aktardı. Çelikler sınıftan taşınca öğretmen lojmanı bahçesine küçük bir sera yaparak çalışmalara devam ettim diyen Bircan, projeyi başlattıktan sonra öğrencilerin doğaya, ağaca daha fazla ilgi ve sevgi duyduklarını gördüm, öğrencilerimin yemekhaneden aldıkları bir elmanın, gittikleri misafirlikte ise limon çekirdeklerini toplayıp getirmeleri, bu çalışmayı sahiplenmeleri bizleri çok mutlu etmeye başladı. 300'e yakın dut çeliği köklenmeye devam ediyor, 100'e yakın çimlenmiş limon fidanımız var. Cennet meyvesi,üzüm,incir, zeytin derken üretim çalışmamız hızla gelişiyor.

         "Tohumdan Bulutlara projesinin hayat bulmasına öncülük eden Fatih Bircan'ı ve okul yöneticilerini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, ekilen fidanların toprağa değil öğrencilerin gönüllerine ekildiğini ifade etti. Küçük bir kıvılcımla başlayan ve öğrencilerimize doğayı, ağacı sevdiren bu anlamlı proje için Fatih hocamıza ve öğrencilerimize, katkıda bulunan idareci ve öğretmenlerimize tesşekkür ederim." İfadelerini kullandı. Program, fidan dağıtımı ve günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Bucakkışla İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)