Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Olarak Düzenlediğimiz ve Tübitak Tarafından Desteklenen 4006 - 10. Tübitak Bilim Fuarımız Bugün Yaptığımız Törenle Açıldı.

Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak düzenlediğimiz ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 4006- 10. TÜBİTAK Bilim Fuarımız bugün yaptığımız törenle açıldı.

Açılışımız Bucak Kaymakamı Bayram Gale, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu, Siyasi Parti temsilcileri, Eski Belediye Başkanımız Emrullah Ünal, Organize Sanayi Bölgesi Müdürümüz Binnur Çiğri hanımefendi, ilçemiz okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaptığı konuşmasında 15-16-17 Mayıs 2024 tarihlerinde çeşitli projelerin sergileneceği standlarımızı kapsayan Bilim Fuarının içeriği hakkında bilgi veren Okul Müdürümüz Ayşe Ünal, "4006-Tübitak Bilim Fuarları Destekleme Programının temel amacının öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilmesi, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla öğrencilere bilimsel süreç becerileri kazandırılmasına katkı sağlanması, farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması, öğrencilere bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin kazandırılması ve öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak öğrencilere takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanmasını amaçladığını" ifade etti.

Bilim Fuarımızda Bilim Tarihi ve Felsefesi, Robotik Kodlama, Kültürel Miras, Dil ve Edebiyat, Steam (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat Ve Matematik), Genetik Ve Biyoteknoloji, Oyun ve Oyunlaştırma,  Ekolojik Denge, Yapay Zekâ, Çevre ve Çevreyi Koruma alanlarında öğrencilerimiz çeşitli çalışmalar yaparak projelerini sundular.

Projemizin hayata geçmesinde emeği olan başta okul Müdürümüz Ayşe Ünal'a, proje koordinatörü öğretmenimiz Ömer Kaan'a, projelerin yapımında danışmanlık eden okulumuz öğretmenlerine ve projeleri hazırlayarak büyük emek sarf eden öğrencilerimize, bizleri yalnız bırakmayan tüm haziruna kurumumuz adına teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Burdur Bucak Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)