Bugün 19 Mayıs

Bugün 19 Mayıs; umudun, heyecanın, cesaretin yıl dönümü.

Bugün 19 Mayıs, düşünceden uygulamaya geçişin hareket noktası.                                                                    

Bugün 19 Mayıs, dirilişin başlangıç noktası.

Bugün 19 Mayıs, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105. yıl dönümü.

Bugün 19 Mayıs; Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı.

Bugün, Millî Mücadele’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, milleti ve canından aziz bildiği vatanı için gözünü kırpmadan şehadete koşan vatan evlatlarını rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile 15-21 Mayıs Gençlik Haftası çerçevesinde okulumuzda kutlama programı gerçekleştirdik. 17 Mayıs 2024 tarihinde okul bahçesinde yapılan tören, saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmenimiz İclal Şimşek KOPAR yaptı. 9 A sınıfı öğrencisi Ömer Faruk ŞİMŞEK’in “Dağ Başını Duman Almış” adlı şiiri okumasının ardından “Parla” marşı eşliğinde Atatürk portresi ve Türk bayrağı gösterisi yapıldı. 10 C sınıfı öğrencisi M. Kayrahan HALİLOĞLU  “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni okudu. 10 A sınıfı öğrencisi Ege ÖRÜCÜLER yönetiminde “Gençliğin Ata’ya Cevabı” tüm öğrencilerimizin katılımıyla okundu. Müzik Öğretmenimiz Nur Sibel SERTAKAN yönetimindeki müzik şöleniyle devam eden kutlamalar, halk oyunlarıyla sona erdi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen değerli idarecilerimize ve öğretmenlerimize

teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Selçuk Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)