Çanakkale, “ruhumuzda Var. ”

BİR DEVRİN BATTIĞI, 253 BİN MEHMETÇİĞİN ŞEHADETİ TATTIĞI, “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” FERMANINI ASTIĞI YER: ÇANAKKALE

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca düzenlenen “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” kapsamında yapılan tören ve kutlamaları tüm ülkede ortak bir çizgide buluşturmak ve coşku ile kutlamak adına 2018 yılından itibaren yapılan her tören bir tema kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Çanakkale temaları; 2018 yılında “Birileri Var” , 2019 yılında “Dirilişten Kurtuluşa Bir Duruştur Çanakkale”, 2020 yılında “Hilal’in Gölgesinde Saklı Abideler” , 2021 yılı için “İstiklalden İstikbale Çanakkale” , 2022 yılında “Bir Yanımız Hep Çanakkale “olarak belirlenmişti,

2023 yılının teması ise, “RUHUMUZDA VAR” şeklinde belirlenmiştir.

18 Mart Çanakkale zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü kapsamında düzenlenecek olan törenlerin 108. yılında “Ruhumuzda Var” temasının belirlenmesinde 2023 yılının Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı olması etkili olmuştur.

Cumhuriyetimizin 100. Yılının dönümünün olduğu eşsiz bir yılı olan 2023’ü yaşamaktayız. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından olan Cumhuriyetimizi ilanı Çanakkale cephesinde gerçekleştirdiğimiz eşsiz bir zaferin verdiği imkan ile elde edildiğini hatırladığımızda nasıl bir ilişki olduğu göz önüne çıkmaktadır.

Çanakkale’yi bir zafere götüren ve Cumhuriyeti ilan eden birliktelik, dayanışma ruhu, mücadele bu yüce milletin eseridir. Bu durum bize Çanakkale’de gösterdiğimiz bu özelliklerin hala bu toplumun ruhunda olan bir parça olarak ortaya çıktığını belirtmek için “Ruhumuzda Var” sloganı bu yılın teması olarak belirlenmiştir.

Çanakkale zaferini elde ettiğimiz süreçlerdeki milletimizin gösterdiği kahramanlık, cesaret, dayanışma, birlik, fedakarlık ve mücadelenin o gün olduğu gibi bugün de tüm zorlu süreçlerde gün yüzüne çıktığını görmekteyiz.

06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ilimizi ve dolaylı olarak tüm ülkemizi etkileyen deprem ve sonrasında devletimiz ve milletimizin yine aynı ruhla birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yaraları sarmış, sarmaya da devam ederek, yine; “Ruhumuzda var”  bilincini tüm dünyaya göstermiştir.

Biz de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günümüzü okulumuz konferans salonunda çeşitli etkinliklerle kutlayarak Çanakkale Ruhunu yeniden yaşayarak geçmişten geleceğe köprü kurduk. Okul Panosu hazırladık. Programda görev alan, programa katılan, katkıda bulunan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ederiz.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)