Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığından Mektup Var

ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞINDAN MEKTUP VAR

Okulumuz tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programımızı basına yansıyan haberlerden öğrenen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR kendi kalemiyle yazıya aldığı mektubunu okulumuza göndererek bizleri onurlandırmıştır . Sayın İsmail KAŞDEMİR mektubunda ‘’ Çanakkale Ruhu’na olan sevginizin ve saygınızın tezahürü olan çalışmalarınızı basından öğrendim. Çok duygulandım ve mutlu oldum. Türk tarihi için çok önemli olan Karaman’da yine Türk tarihi için altın sayfa hürriyetinde olan Çanakkale’nin gündeme gelmesi ve unutulmaması takdire şayandır.’’ifadelerini kullanmıştır. 

Sayın İsmail KAŞDEMİR mektubuyla birlikle bizlere 57. PİYADE ALAYI SANCAĞI’nı da göndererek okulumuza tarihi bir onur ve misyon yüklemiştir. Tarihte eşi benzeri olmayan adını tarihe altın harflerle yazdırmış olan 57 . Piyade Alayı Sancağı’nı okulumuzun en güzel yerinde şerefle ve gururla taşıyacağımıza ve bundan sonra da Çanakkale Ruhunu yaşatmaya 57. Piyade Alayının tarihi destanını çocuklarımıza anlatmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Böyle şanlı böyle destansı bir olayın unutulmaması söz konusu olmamakla birlikte, yaşatılması yeni nesilllere aktarılması her Türk evladının daimi vazifesi olması son derece önemlidir . 

 Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Sayın İsmail KAŞDEMİR bizleri Çanakkale Ruhu’nun doğdu topraklara,Çanakkale Ruhu’nu teneffüs etmeye davet ederek bir kez daha  onurlandırmış ve öğrencilerimizi mutlu etmiştir. 

 Buradan ÇANAKKALE SAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALAN BAŞKANI Sayın İsmail KAŞDEMİR’ e tüm öğrencilerimiz , öğretmenlerimiz , okulumuz ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Emek verilen daha da önemlisi destansı bir olayın Çanakkale’nin okulumuzdan çıkarak Çanakkale topraklarına ulaşması ve de daha önemlisi Çanakkale Ruhu’nu yaşatan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Başkanı Sayın İsmail KANDEMİR İn tarafından fark edilmesi, takdir edilmesi, önemsenmesi bizlerin doğru yolda olduğumuzun; tarihimize sahip çıktığımızın , çocuklarımızı tarih bilinciyle yetiştirmek için gece gündüz emek verdiğimizin en büyük kanıtı en büyük ödülü olmuştur. Bir Türk olarak, bir Türkçe Öğretmeni olarak,FİKRET ÜNLÜ YBO’da görev yapan bir Müdür Yardımcı olarak yapmış olduğumuz bu programın yansımalarının olayın cereyan ettiği topraklara ,Çanakkale topraklarına, ulaşması bizleri ömür boyu mutlu edecektir. 

 Bu duygularla başta GAZİ  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha yad ediyor, yapmış olduğumuz çalışmaları onurlandıran Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR’ sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 

Başkanım inşallah öğrencilerimizle birlikte Çanakkale topraklarında sizlerle görüşmek dileğiyle. 

Türkçenin başkenti Karaman’dan saygılar, sevgiler…

                                         Ersin AY

                           Fikret   Ünlü YBO Müdür Yardımcısı

                                  (Türkçe Öğretmeni)

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Ermenek Fikret Ünlü Yatılı Bölge Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)