Çatı Ges Projemizin Tanıtım Kitağçığı

KUŞU ÇATI GES PROJESİ NEDİR?

Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi proje ekibi tarafından yazılmış ve hayata geçirilmeye çalışılan Türkiye'de ve dünyada lise öğrencileri tarafından kurulmuş ilk Çatı Ges olma özellini taşıyan bir projedir.  Güneş enerjisi panellerinde elektrik üretiminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle doğru akımın alternatif akıma çevrilmesi gerekmektedir, bu da AC/DC dönüştürücüsü ile gerçekleşir. Güneş panelleri aracılığı ile biriktirilen enerji, doğru akımdan alternatif akıma dönüştürülür ve kamusal elektrik şebekesine verilir. Elektrik hizmetlerinden faydalanan her abone yurttaş, çatıya günes enerjisi fiyatlarını karşılayarak kendi elektrik üretim tesisini elde edebilir.Ev tipi solar enerji dışında çatı üzeri uygulamalar özellikle organize sanayi bölgelerinde, depolama alanlarında, tarım ve hayvancılık tesislerinde, büyük ticari yapılarda yani alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler, akaryakıt İstasyonları gibi oldukça geniş bir uygulama alanına sahiptir.

E-BÜLTEN LİNKİ AŞAĞIDADIR.TIKLAYINIZ

https://online.pubhtml5.com/lpdem/xedx/


KUŞU ÇATI GES PROJESİ NEDİR?

Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi proje ekibi tarafından yazılmış ve hayata geçirilmeye çalışılan Türkiye'de ve dünyada lise öğrencileri tarafından kurulmuş ilk Çatı Ges olma özellini taşıyan bir projedir.  Güneş enerjisi panellerinde elektrik üretiminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle doğru akımın alternatif akıma çevrilmesi gerekmektedir, bu da AC/DC dönüştürücüsü ile gerçekleşir. Güneş panelleri aracılığı ile biriktirilen enerji, doğru akımdan alternatif akıma dönüştürülür ve kamusal elektrik şebekesine verilir. Elektrik hizmetlerinden faydalanan her abone yurttaş, çatıya günes enerjisi fiyatlarını karşılayarak kendi elektrik üretim tesisini elde edebilir.Ev tipi solar enerji dışında çatı üzeri uygulamalar özellikle organize sanayi bölgelerinde, depolama alanlarında, tarım ve hayvancılık tesislerinde, büyük ticari yapılarda yani alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler, akaryakıt İstasyonları gibi oldukça geniş bir uygulama alanına sahiptir.

 

Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde okul türlerine göre öğrenci dağılımına bakıldığında 45 Öğrenci Anadolu Lisesi, 50 Öğrenci Anadolu Meslek Programı  Elektrik Bölümü ve 15 Öğrencide MESEM olmak üzere 110 öğrenci eğitim görmektedir. 2021 Aralık ayında 5 öğrenci 2 öğretmeni ile birlikte Portekiz'in Braga şehrinde Yenilenebilir Enerji alanında staj yapmışlardı. Avrupa 'da stajı tamamlayan öğrenciler okullarının bahçesini güneş enerjisi ile aydınlatma projesini hayata geçirdiler.Daha sonra okul Müdürü Muammer Gökalp başkanlığında Okul proje ekibi tarafından   okulun kendi  elektriğini üretecek çatı GES projesi  ile ilgili çalışmalar    başladı ve devam etmektedir.

Çatı GES projesinin üç bölümden oluştuğu söylenebilir.Bunlar;1-Başvuru Süreci 2-GES Malzeme temini, 3-Panellerin Montajıdır .


BAŞVURU SÜRECİ
Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi ÇATI GES projesi kapsamında Lisanssız elektrik üretimi  başvurusu  Okul Müdürü Muammer GÖKALP tarafından 23 Mart 2022 tarihinde Eskişehir OEDAŞ Bölge müdürlüğüne yapıldı. Okulun Başvurusu OEDAŞ tarafından Nisan ayında yapılan İlk komisyon toplantısından geçti. Mayıs ayında ise  Teknik Görüş değerlendirmesinden   sonra çağrı mektubu ve proje sunumu sonrasında haziran ayı sonunda  bağlantı sözleşmesinin yapılacağı tahmin edilmektedir.

 

GES MALZEME TEMİNİ

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Simav Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)