Çengeltepe Bilim Söyleşileri

                 Bozok 15 Temmuz Şehitler İlkokulu / Ortaokulu'unda 28 Kasım 2022 Pazartesi günü düzenlenen "Çengeltepe Bilim Söyleşileri" programında Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Lisans Üstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel , Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata , Bilgi İşlem Dairesi Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Gökalp Çınarer, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erbakan, Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Erdoğan, Yabancı Diler Yüksekokulu Program Koordinatörü Öğr. Gör. Emine Çiğdem Yeşil, TEMA Vakfı Yozgat İl Temsilcisi Abdullah Abdülkadir Karaduman ve Psikolog Zeynep Yeşil ile üniversite öğrencileri bilgilendirici, yol gösterici ve tanıtıcı söyleşilerde bulundular.

                İlkokul ve ortaokulda farklı düzeylerde eğitim gören öğrenciler için heyecan dolu farklı bir atmosfer oluşturulduğu gözlendi. Programda bilim, teknoloji, sağlık, çevre, gençlik, kariyer, meslek, sanat ve kültür içerikli konulara yer verildi. Akademisyenler ve diğer konuşmacılar öğrencilerin merak yüklü sorularına cevap verdiler.

 

                 Öğrencilere meslek seçimine yönelik ip uçları ve neleri göz önünde bulundurmaları gerektiği, yaşanan değişimle birlikte dünyanın geleceği konuları ele alındı. Öğrencilerin farkındalık ötesinde bir bilinçlenme yaşadığı gözlenen buluşmalarda üniversite ortamına ilişkin soruların sorulduğu, üniversiteye karşı heveslerinin arttığı, doğadan bilime bir çok alandaki birikimlere sahip insanların düşüncelerini oldukça ilgiliyle dinledikleri görüldü. Akademisyenler öğrencilerin ilgi duydukları alanlar ve sevdikleri derslerle ilişkili sorularından meslek seçimleri ile bağdaştırılarak onlar için yönlendirici konuşmalar da yapıldı. Seminerlerde yer yer videolar ve görsellerden de yararlanıldı.

                 Gönüllü olarak düzenlediği etkinlikleri ile Türkiye genelinde dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Böyükata yaptığı değerlendirmede , "Bu çalışmalar özveriyle ancak yürütülebiliyor. Böyle olması da insana huzur veriyor. Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz de bu çalışmalarımızın önemini biliyor ve takdirle karşılıyorlar. Daha önce il merkezine bağlı köy okullarına gidişlerimizde kendileri de zaman ayırıp bizzat katıldılar. Çalışmalarımızın olumlu etki bıraktığını gözlemliyoruz. Bozok 15 Temmuz Şehitler İlkokulu / Ortaokulu yöneticileri ve öğretmenleri bizleri içtenlikle misafir ettiler. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik için Okul Müdürümüz Tuncay Taş ve Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Beliktay ile okulda görev yapan öğretmenlerimizin samimiyetleri oldukça kıymetliydi. Üniversitemizden gençlerin gönüllü olarak katılımları beni duygulandırıyor. Onların deneyim kazanmalarına da katkısı oluyor elbette ama gönüllerinden gelerek katılmaları oldukça sevindiricidir. Akademisyenlerimiz büyük destek veriyorlar. Gelmek isteyip de gelemeyenler de oldu. Böylesi etkinlikler üniversitemizin tanıtımı ve kurumlar arası işbirliği açısından da çok anlamlıdır. Böylesi çalışmaları bizler okullardan davet ve istek oldukça yapmaya çalışıyoruz. Genişleyerek ve çeşitlenerek devam ettirilmesi dileğimizdir" dedi.

                 Okulda akademisyenleri görmekten duydukları memnuniyetlerini ifade eden yöneticiler bu etkinliği gelecek dönemde de tekrarlamak istediklerini ifade ettiler. Öğrencilerin akademisyenlerle birlikte yapılan etkinliklerden çok keyif aldıklarını, müzik, bilgisayar, arkeoloji, doğa ve mühendislik gibi pek çok alanda çalışmaların olmasının etkinliği zenginleştirdiğine değinerek, öğrencilerin etkinlikleri akademisyenlerle birlikte yapma ve uygulama imkânı bulmasının onlar için çok güzel ve unutulmaz olduğuna değindiler. Program sonrası Bozok 15 Temmuz Şehitler İlkokulu / Ortaokulu Müdürü Tuncay Taş, katkı veren bütün konuşmacılara teşekkür ederek belge takdim etti.

                Okulumuz adına  çalışmaları yürüten başta Okul Müdürümüz Tuncay Taş, Müdür yardımcımız Sinan Alata ve Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Beliktay olmak üzere programa katkıda bulunan tüm öğretmenlerimize teşşekür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yozgat Merkez Bozok 15 Temmuz Şehitler İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)