Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı Öğrencilerinden Sene Sonu Sergisi. .

İlçemiz, Şehit Yıldız Gürsoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı öğrencilerinin hazırlamış olduğu yılsonu sergisi okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Şehit Yıldız Gürsoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayketin Bulut yaptığı konuşmada "Devletimiz mesleki eğitime gerçekten son yıllarda çok değer vermektedir. Sarıkaya'mızda meslek liselerinde 400 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. Okulumuzda çocuk gelişimi eğitimi alanı, bilişim ve yiyecek içecek hizmetleri olmak üzere 3 alanda eğitim öğretim veriyoruz. Şu anda ilçemizde yiyecek bölümünden mezunlarımız aşçılık belgesi alarak yurtlarımızda aşçı olarak çalışmaktadırlar. Bizim mezunlarımızla ilgili Türkiye'de istihdam alanı açılmaktadır" dedi.

Daha sonra Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Esra Koç konuşmasında "Böyle bir sergi hazırlanırken hedefimiz, öğrencilerimizin bireysel farklılıkları benimseyen bir ortamda, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerde donatarak, paylaşmayı bilen, katılımcı, sorgulayan, özgüven yüksek ve gelişmiş bireyler olarak yetiştirmektir. Çünkü onlar bizim sahip olduğumuz en değerli varlıklardır. Öyle bir sergiyle buna yönelik etkinliklerimizi sizlere sunmak istedik. İnşallah etkinliklerimizden memnun kalırsınız." Dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapan Kaymakamımız Sayın Samet Serin ve beraberinde protokol üyeleri stantları gezerek Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeninden ürünler hakkında bilgi aldılar.

Özellikle öğrencilerin Stantlarda 0-6 yaş çocukları için yapılan oyuncaklar, kuklalar, mobiller, hikâye kartları beğeni topladı. Sergide emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Kaymakam Sayın Samet Serin "Bugün hazırlanmış olan sergiyi gezdik. Çocuk gelişimlerimiz gerçekten çok güzel eserler ortaya çıkardı. Ana sınıflarımızda, okul öncesi eğitim kurumlarımızın tamamında kullanabileceğimiz doğal ürünler ortaya çıkartmışlar. Emeği geçen başta öğretmenlerimiz, idarecilerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimizi kutluyorum."diye konuştu. 

Sergi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu oyunların oynanması ile sona erdi.

Sergi açılışın törenine Kaymakamımız Sayın Samet Serin, Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Haluk Timur,  okul müdürleri öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yozgat Sarıkaya Şehit Yıldız Gürsoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)