Çocuk ve Ergenlerle Sistemik Görüşme Teknikleri 2. Grup

Rehberlik Öğretmenlerine yönelik düzenlenen ‘’Çocuk ve Ergenlerle Sistemik Görüşme Teknikleri’’ başlıklı seminerlerin 2.grup eğitimi tamamlandı. Kurum Müdürümüz Ahmet BÜLBÜL verilecek eğitimin giriş konuşmasını yaparak katılım sağlayan öğretmenlere teşekkürlerini sundu. Bu ve benzeri eğitimlerin alanda çalışan öğretmenler tarafından yoğun bir şekilde talep edildiğini belirtti. Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak öğretmen arkadaşların mesleki gelişimlerine katkı sağlayan bu tür eğitimleri oldukça önemsediklerini vurguladı.  Ayrıca farklı konulardaki bu eğitimler için kendi birikim ve mesleki derinliklerini ortaya koyan ve meslektaşları ile paylaşan eğitmen arkadaşlara müteşekkir olduğunu belirtti.

Aile görüşmelerinde sistemik terapi tekniklerinin birinci halkasını oluşturduğu bu eğitimlerin devamı niteliğinde olan ve iki gün süren çalışmalarda bu seferde çocuk ve ergenlerle sistemik görüşme teknikleri ele alındı. Psikolojik Danışman Mustafa TOPCU’nun verdiği eğitimlerde öncelikle yapılacak uygulamaların teorik kısmının çerçevesi çizildi. Çocuk ve ergenlerde yaş ve gelişim dönemlerine göre karşılaşılan olumsuz durumların ya da travmaların yansımalarını en aza indirebilecek yaklaşım tarzları detaylı bir şekilde anlatıldı. Yas, istismar, akran zorbalığı ya da herhangi bir bağımlılık durumunda çocuk ve ergenlerle en sağlıklı iletişim kanallarının nasıl olması gerektiği uygulamalarla çalışıldı. Sistem içerisinde çocuk ve ergenlerle etkileşim halinde olabilecek tüm unsurların önemsenerek  devreye sokulmasının gerekli olduğu görüşme tekniklerinde, danışanın dünyasını kavramada danışmanın uygulayacağı sistemik yaklaşımlarında önemine değinildi. Aslolanın danışanın etkileşim biçimlerini ve bu etkileşimlerden ne şekilde etkilendiğinin kavranmasına yönelik bir çaba olduğu vurgulanan eğitimlerde birçok faktörün değerlendirilmesi gerektiği özellikle belirtildi.

Rehberlik öğretmenlerinin okullardaki çalışmalarında oldukça işlerini kolaylaştıracak uygulamaların 3. ve 4. Grup eğitimleri de kurumumuzda yapılacaktır. Bizlerde, başta eğitim yöneticisi Psikolojik Danışman Mustafa TOPCU olmak üzere, çalışmalara katılım sağlayan kursiyer arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, okuldaki çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)