“çocuk ve Gençlerle İletişime Geçmenin 25 Yöntemi”

Okulumuz Rehber Öğretmeni Nurgül GÜNGÖR tarafından, KTS çalışması kapsamındaKişisel gelişim üzerine eserler yazan yazar Phillip Mountrosenin “Çocuk Ve Gençlerle İletişime Geçmenin 25 Yöntemi” konulu kitap öğretmenlere tanıtılmıştır. Okulumuz öğretmenleri kitap üzerinde karşılıklı müzakerelerde bulunmuştur.
 Rehber Öğretmen Nurgül GÜNGÖR, kitabın yazarı PhillipMountrose hakkında kısaca bilgi vererek konuya giriş yapmıştır. Konfüçyüs’ün ‘Eğer planınınız bir yıllıksa, pirinç ekin, eğer planınız on yıllıksa, ağaç dikin, eğer planınız bir ömür içinse, çocuk yetiştirin’ sözüne vurgu yapmış ve kitabın içeriği hakkında bilgi vermiştir.

Dürüstlük, sorumluluk, cesaret, vicdan, duyarlılık gibi değerlerin çocuğa kazandırılmasından, duyguların ve iç dünyanın yansıtılmasına kadar pek çok noktaya değinildiğini belirtmiştir. Anne-baba ve çocuk arasındaki iletişimi güçlendirecek yöntemlerden bahsetmiştir.

Toplantı “Çocuk Ve Gençlerle İletişime Geçmenin 25 Yöntemi” kitabında anlatılan yöntemlerin okulumuzda nasıl uygulanacağı konusunda müzakere edilerek tamamlanıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Aksaray Merkez Cemaleddin Aksarayi İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)