Çocuklarda Güvenli Teknoloji Kullanımı

 

Çocuklarda Güvenli Teknoloji Kullanımı

 

Çocuklarda Güvenli Teknoloji Kullanımı

Teknolojinin hızla gelişmesi teknolojik aletler ile geçirilen zamanlarda artışa sebep oluyor. Çocuklar, teknoloji sayesinde ödevleri için gerekli olan araştırmaları yapabiliyor, çeşitli kaynaklara ulaşabiliyor, merak ettikleri yerler ve konular hakkında araştırmalar yapabiliyor. Teknoloji kullanımının sağladığı bu gibi birçok faydanın yanı sıra bazı risk faktörleri de bulunuyor.

Çocukların ekran karşısında geçirdikleri sürenin giderek uzaması ile birlikte, yaşına uygun olmayan internet sitelerinde vakit geçirmesi, sosyal ilişkilerinin zayıflaması, bedensel faaliyetlerin azalması, öğün atlama gibi durumlarla karşılaşılmaktadır. Çocuğunuzun teknolojinin faydalarından yararlanırken olası zararlarından korunmak için de dijital ortamda geçirdiği zamanı iyi gözlemlemek faydalı olacaktır.

“Çocuğunuzun ekran karşısında ne kadar zaman geçirdiğini ve geçirdiği bu sürenin fiziksel, psikolojik, sosyal yansımalarını takip ederek teknoloji ne ölçüde güvenli kullandığına dair bir sonuca ulaşabilirsiniz.”

Ekran karşısında çok fazla zaman geçirilmesine bağlı olarak kişilerde fiziksel, sosyal, psikolojik, duygusal alanlarda çeşitli problemlerin ve eksikliklerin olması bir çeşit bağımlılıktır. İnternet bağımlılığı olan bu kişiler, dijital ortamlarda geçirecekleri süreyi kontrol edemezler, sosyal ilişkileri gittikçe zayıflar, dijital ortam dışında yaptığı etkinliklerden keyif almamaya ve olumsuz duygular hissetmeye başlar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Halfeti Şair Nabi İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)