"Çocuklarda Okuma Güçlüğü ve Mücadele İçin Aile Desteği" Ab Projemiz

İlimizde, çocukların  okuma sorunlarına çözüm aramak ve bu yönde aileleri desteklemek amacı ile hazırlamış olduğumuz proje kabul edildi. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında 2019-1-TR01-KA104-066973 proje numaralı "Çocuklarda Okuma Güçlüğü Ve Mücadele için Aile Desteği" adlı  projemizi uygulamaya layık görüldü.

Altıeylül Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüzün, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında hazırlamış olduğu:2019-1-TR01-KA104-066973 proje numaralı "Çocuklarda Okuma Güçlüğü Ve Mücadele için Aile Desteği" adlı  projemiz kabul edilmiştir.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının projenin bütçesini 22,128 Avro olarak belirlemiştir. Koordinatörlüğünü Altıeylül RAM ın yaptığı projede Karesi ve Bandırma RAM ortak olarak yer almaktadır. Projenin Başlangıç ve Bitiş Tarihleri 01-06-2019/31-05-2020 olmakla birlikte: yaygınlaştırma sürecinde  İlimizde etkinliklere  devam edilerek okuma sorunlarının oranı önemli ölçüde Avrupa standartlarına getirilecektir.

Proje ekibi 12 Rehberlik ve Özel Eğitim Öğretmeninden oluşturulacak ve bu kişiler Mayıs 2020 ayında Avrupa'da bu konuda kurslara katılacaklardır.

Projemizin uygulanması ile Ülkemizin en önemli eğitim sorunlarını azaltmak, bu konuda toplumda farkındalık yaratarak çözüm sürecini hızlandırmak en önemli dileğimizdir.

Erken Okur Yazarlık için Harekete geç.... Videomuz için tıklayın....

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Altıeylül Altıeylül Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)