Codeweek (Kod Haftası)

Okulumuzda 9-24 Ekim tarihleri arasında Codeweek ( Kod Haftası) için 5.,6. ve 7. sınıflar da kodlama etkinlikleri yapılmaktadır. Kodla Büyü kodlama sitesinin codeweek için hazırladığı kodlama etkinliği ile birlikte okulumuzda Kod Haftası için pano çalışması ve farklı blok temelli kodlama uygulamalarındaki etkinlikleri öğrencilerimizin ilgisini çekmektedir. Codeweek nedir? Bu hafta da neler yapılabilir gözatalım. Codeweek için nasıl kayıt olunur ve etkinlik başlatılır? sorularına cevap arıyorsanız yazının devamı ilginizi çekebilir.

Kod Haftası Nedir?

AB Kod Haftası, ülkelerinde Kod Haftası Elçileri olarak kodlamayı destekleyen gönüllüler tarafından yürütülen bir taban hareketidir. Bütün kod etkinliği organizatörlerini - okulları, öğretmenleri, kod kulüplerini, kütüphaneleri, işletmeleri, kamu kuruluşlarını - etkinliklerini codeweek.eu haritasına eklemeye teşvik ediyoruz.

Kod Haftasının Amacı nedir?

  • Kodla yaratmayı kutlamak
  • İnsanları güçlendirmek
  • İnsanlar arasında bağlantı kurmak
  • Daha çok insanın bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikle ilgilenmesini sağlamak

NOT : Kod haftası hareketinin, 2020 yılında okulların karşı karşıya kaldığı zorluklara rağmen 84 farklı ülkeden 72.700'den fazla etkinlik ile 3.4 milyonun üzerindeki öğrenci ve öğretmen katılmıştır. Türkiye, kayıtlı 23.590 etkinlik ve 1,7 milyondan fazla katılımcıyla 2020 yılında kod haftasına katılımda 84 ülke arasında birinci olmuştur. Türkiye'de yapılan etkinliklerin %97,34'ü okullarda gerçekleştirilmiştir.


Codeweek için Nasıl Kayıt Olurum?

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırklareli Lüleburgaz Emrullah Efendi Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)