Covid - 19 Okul Tedbirleri

COVİD-19 OKUL TEDBİRLERİ

 

1)Okul girişine hijyenik paspas yerleştirimesi, (paıspaslara ayakkabıların tabanları tamamen ıslanana kadar basılmalıdır).

2)Okul bahçesinde ve ortak alanlarda renkli, pedallı ve üzerinde "MASKE-ELDİVEN ATIK KUMBARASI" ibaresi yazılı olan atık kovalarının oluşturulması.

3)Okul bina ve bahçe girişlerine sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve hangi koşullarda okula gelinmemesi ile ilgili bilgilendirme afişlerinin asılması.

4)Okul bina girişinde; maske, antiseptik (%80 kolonya), ve temassız ateş ölçer, bulundurulması.

5)Bahçe, sınıf, salon, koridor, kütüphane ve kantin gibi toplu kullanım alanlarında sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmesi.

6)Velilerin, okul açılmadan önce, alınan önlemlerle ilgili bilgilendirilmesi, (okul web sayfası, e-okul, e-posta, SMS, mektup vb iletişim kanallarıyla).

7)Okulun açılmasıyla birlikte "Bilgilendirme Formu ve Taahhütname" (Ek.1, iki kopya olarak velilere imzalattırılacak ve bir kopyası okul idaresine teslim edilecek).

8)Lavabolara, tasarruf ve ideal el yıkama afişlerinin asılması,

9)Veli ve öğrencilerin; okul giriş/çıkışlarında bilgilendirilmesi, (mümkünse 65 yaşını doldurmamış, aynı veli tarafından okula getirilip götürülmesi, okul dışında teslim alınması).

10)Okulun açıldığı ilk gün, ilk derslerde, öğrencilere COVİD-19'un bulaşma ve korunma yolları ile ilgili eğitim verilmesi. 

11)Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin; hep aynı sınıfta yapılması,

12)Okulda yapılacak her türlü ders içi ve ders dışı etkinliklerin, öğrencilerin toplu halde bir arada bulunmalarını (kantin, spor salonu, bahçe, vb.) engelleyecek şekilde düzenlenmesi.

13)Öğrenci servis araçlarına, COVID-19 ile ilgili uyulması gereken kuralların asılması, şoför, hostes, nöbetçi öğretmen ve öğrencilerin bu kurallara uyması konusunda bilgilendirilmesi.

14)Sık kullanılan ve temas edilen masa, kapı ve pencere kolları, merdiven tırabzanları, musluk, batarya, tahta silgileri ve temizlik araçlarının sık sık dezenfekte edilmesi. (5 Litre suya yarım çay bardağı çamaşır suyu)

15) Sınıfta, salonda, koridorda, kütüphanede, kantinde ve kapı önlerinde toplanıp sosyal mesafeyi ihlal eden öğrencilerin, nöbetçi öğretmenler tarafından ikaz edilmesi, gerektiğinde disiplin işlemi yapılması.

16) Sınıf, salon, koridor, kütüphane ve kantin gibi toplu kullanım alanları en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılacak ve bu plana uygun sayıda öğrencinin içeriye alınması.

17) Psikososyal destek ihtiyacı olan öğrenci, öğretmen ve diğer personel için Okul Rehberlik Servisi, Sağlık Bakanlığının bu konudaki önerileri doğrultusunda hareket edilmesi.

18) Okula, veli ve misafir ziyaretleri sınırlandırılması.

19) Tören ve merasimlerin, sosyal mesafe korunarak, sembolik sayıda öğrenci ile sembolik olarak yapılması.

20)Kurul- komisyon ve zümre toplantıları, Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı "Kurum İçi Düşük Katılımlı Toplantılarda Alınması Gereken Önlemler" doğrultusunda, mümkün değilse telekonferans yöntemiyle yapılması.

21) Okulda iken Covid-19 semptomu başlayan öğrenciler, idarecilere bildirilerek en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve semptom belirlenen öğrenci karantina odasına alınacak. Rahatsızlanan öğrenci ve iletişim bilgileri İl/ilçe sağlık müdürlüğüne bildirilmesi.

22) İşi ve görevi gereği; öğrencilerle 1m'den daha yakın mesafede çalışan öğretmenlerin, tıbbi maskeye ek olarak yüz siperliği kullanması.

23)Sınıf ve Ders öğretmenlerinin; öğrencilerin görme engeli olup olmadığını dikkate alarak, öğrencilerin sınıfta oturma planlarını hazırlaması ve sınıf panosuna asmaları. (En az 1m. mesafe ile çapraz oturmaları sağlayacak).

24) Sınıf nöbetçi öğrenci uygulamasına işlerlik kazandırılması. (Sorumluluk duygularının kazandırılması, teneffüslerse sınıftaki sosyal mesafenin korunması ve ödünç eşya kullanımının bir nebze kontrol altına alınması).

25)Okul kantinlerinde tek kullanımlık bardak, tabak vs. malzeme kullanılmasına dikkat edilecek, denetlenecek.

26) Ödünç kalem, silgi, top vb araç gereç kullanımına müsaade edilmemesi.

27) Sınıf, salon, koridor, kütüphane ve kantinde ağızdan damlacık çıkartacak nitelik ve seviyede bağırma, çağırma ve diğer etkinliklerin yapılmaması.

28)Yeme, içme, kahvaltı gibi etkinlik saatlerinin gruplara bölünmesi. (Mümkünse aynı kişilerin aynı masada yemek yemeleri sağlanacak).

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Kepez Şehit Kahraman Çelikbaş Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)