Covid - 19'dan Korunma Yöntemleri

COVİD- 19'DAN KORUNMA YÖNTEMLERİ

 

SAYIN VELİLERİMİZ;

Tüm Dünya ile birlikte ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sebebiyle 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıklarımız bundan önceki yıllardan farklılık göstermektedir. Bu süreçte okul yönetimi olarak, öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi için  gerekli önlemleri  almış ve gerekli hazırlıkları yapmış bulunmaktayız.

Milli Eğitim Bakanlığımızın yapacağı planlamalar doğrultusunda ve gelen talimatlara uygun olarak  eğitim-öğretim sürecinin nasıl devam edeceği hususunda sınıf/şube öğretmenlerince gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

İçinde bulunduğumuz süreç ,salgının ilerleme düzeyine göre Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun alacağı kararlar doğrultusunda şekillendiğinden,  eğitim faaliyetleri ile ilgili olarak sınıf öğretmenlerinizin sınıf iletişim gruplarından yapacağı bilgilendirmeleri  takip etmeniz önem taşımaktadır.

 

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" ne göre yüz yüze eğitimin başladığında aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmenizi önemle rica ederiz.

1-Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayetlerinden herhangi biri olan öğrenciler hakkında sınıf öğretmeninize bilgi veriniz, öğrencinizi okula göndermeyiniz.

2-Aile içerisinde ateş, öksürük,  burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal gibi Covid-19 belirtisi olan ya da Covid-19 tanısı alan veya temaslısı olan kişi bulunması halinde durumu acil olarak okul idaresine bildiriniz ve öğrencinizi okula göndermeyiniz.

3-Öğrencinizi  okul giriş-çıkış saatlerinde, okul bahçesine girmeden bırakıp alınız.

4-Okula geliş-gidişlerde muhakkak maske takınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Manavgat 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)